Τις “ταπεινές του σκέψεις” θέλησε να μοιραστεί ο Μητροπολίτης Πειραώς για τις φωτιές και με αφορμή την οικολογική καταστροφή εξέφρασε με σαφήνεια την άποψη του για τους ΛΟΑΤΚΙ. Είναι αμαρτωλοί και θεωρούν προσόν για την ανέλιξή τους τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους κι εμείς πληρώνουμε τις αμαρτίες τους.  Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, οι πυρκαγιές αποτελούν θεία τιμωρία για την θεσμοθέτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ιδού ολόκληρο το κείμενό του με τίτλο “Αλήθειες για τη συμφορά”. Εκτός από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εξαπολύει τα βέλη του και στις αριστερές κυβερνήσεις.

Καί προχωροῦμε στά «καθ’ ἠμᾶς». 

“Τέλος μέ ἀγάπη στούς κυβερνῶντες θά τούς ἔλεγα ὅτι ὅταν προβάλλουν τήν ἀνατροπή τῆς ἀνθρωπίνης ὀντολογίας καί φυσιολογίας καί τήν θεσμοθετοῦν ὡς δῆθεν ἀνθρώπινο δικαίωμα, παρ’ ὅλο πού καμμία σχέση δέν ἔχει μέ τήν ἀνθρώπινη φύση καί τήν θεωροῦν καί ὡς προσόν τοῦ βιογραφικοῦ σημειώματος γιά τήν ἀνέλιξη σέ ὑπουργικούς θώκους δέν ἀντιλαμβάνονται ὅτι αὐτό ἀποτελεῖ ὕβρι καί κάθε ὕβρις λαμβάνει κάθαρση καί «ἔνδικον μισθαποδοσίαν» γιατί αὐτό ἐπιτάσσει ὁ παγκόσμιος πνευματικός Νόμος; Ἤδη τήν ἔλαβαν. Καί δυστυχῶς τήν πληρώνουν καί ἐκείνοι πού ἀδιαμαρτύρητα τό ἀνέχονται. Ἄς φροντίσομε ὅλοι νά ἀνανήψομε ἄν θέλομε τήν θεία συναντίληψη”.

Μίλησε κανείς για ρητορική μίσους, ομοφοβία και ρατσισμό; Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εκφράσει τις ομοφοβικές του απόψεις δημόσια. Έχει χαρακτηρίσει ψυχοπαθολογική εκτροπή και σαπρότητα την ομοφυλοφιλία στο πρόσφατο παρελθόν. Ίσως, κάποιος μιλήσει για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, που καταδικάστηκε για τη δημόσια πρόκληση σε διακρίσεις, μίσος ή βία. Υπάρχει άλλωστε η σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Καλό θα ήταν κάποιος να θυμίσει την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση Αμβρόσιου.