«Έκανα λάθος, έκανα λάθος» λέει ξανά και ξανά ο πρόεδρος της Γορτυνίας χωρίς στην ουσία να απαντάει ξεκάθαρα στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Μιλάμε άλλωστε για έναν άνθρωπο που έχασε το σπίτι του, είναι πολύ λογικό να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις, όμως, κάτι δεν «κολλάει» στην όλη ιστορία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ.Δημητρακόπουλος είπε στην κάμερα: «ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας ρώτησε την Πυροσβεστική αν μπορεί να σταλεί ένα πυροσβεστικό για να σβήσει τα σπίτια που καίγοντας. Αρνήθηκαν να στείλουν και ο Ταξίαρχς ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο», ξεσπώντας σε λυγμούς. 

Στα social media δημιουργήθηκε ένας δικαιολογημένος πανικός και ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Τώρα, ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας ανασκεύασε, λέγοντας πως «έχει καεί και το δικό μου σπίτι. Δεν έχω καταγγείλει κανέναν, ούτε άτομο ούτε υπηρεσία. Απλώς την ημέρα που καιγόμουν δεν παρουσιάστηκε κανένας υπεύθυνος ούτε κανένα κανάλι. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού όλοι μικροί και μεγάλοι».

Όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει δεχτεί τηλεφωνήματα και πιέσεις, είπε: «Κανένας δεν με έχει πάρει τηλέφωνο να με απειλήσει. Έχει γίνει λάθος τοποθέτηση ονόματος. Έγινε λάθος το νούμερο. Νόμιζα, πως ήταν το άτομο που είπα. Εγώ την πυροσβεστική ήθελα να πάρω, όχι την αστυνομία. Έγινε λάθος, δεν έγινε επί σκοπού τίποτα.

Πάνω στα νεύρα σου εκείνη την ώρα και την αναμπουμπούλα δεν ξέρεις τι ακριβώς λες. Με ρώτησαν, αν υπάρχει πολιτικό μέσα. Το όνομα ήταν λάθος. Δέχτηκα εκατό τηλέφωνα. Νόμιζα, πως το όνομα αυτό ήταν της πυροσβεστικής. Δικό μου λάθος».

Ο δικηγόρος του Ταξίαρχου, πάντως, κάνει λόγω για αβάσιμες δηλώσεις και ότι οι δύο τους δεν επικοινώνησαν ποτέ. Το ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα, πάντως, είναι βέβαιο. Το θέμα είναι για ποιο λόγο. Από την πίεση που ασκήθηκε στα social media;