Η χώρα μας βρίσκεται σε πύρινο κλοιό καθώς αντιμετωπίζει την ίσως πιο ακραία οικολογική καταστροφή των τελευταίων χρόνων. Τα μέτωπα είναι πολλά, σε διάστημα μόλις 8 ημερών, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η χώρα μας αντιμετώπισε 586 φωτιές. Ανάμεσα σε αυτές, έχουν αποτυπωθεί έντονα στο συλλογική μνήμη οι καταστροφές στη Βαρυμπόμπη και φυσικά της Εύβοιας, η οποία εξακολουθεί να περνά δύσκολες στιγμές.

Αυτός που έδωσε τις απαντήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, αφού τα λόγια του πρωθυπουργού δεν κάλυψαν κανέναν, ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος έκανε ξακάθαρο ότι η δική του παραίτηση είναι πάνω-πάνω στο συρτάρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το «θα σπάσουμε αβγά» αναφέρθηκε δύο φορές, χωρίς μάλιστα να τον ενώνουν συγγενικοί δεσμοί με τον τηλεοπτικό σεφ, Άκη Πετρετζίκη.

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, ήταν πολλές και έντονες και σε κάποιο σημείο, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, «λύγισε», μη μπορώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος έκανε το δικό του «αμένσιοτο» σχόλιο λίγα λεπτά μετά.

 

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, φορώντας τα αθλητικά του παπούτσια, το σορτσάκι του και ένα αμάνικο, βρέθηκε σε ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ για να «καθαρίσει», όπως υποστήριξε, το μυαλό του. Σε ένα instagram story που λίγα λεπτά αργότερα κατέβασε, σούταρε από τη γραμμή των βολών, η μπάλα βρήκε στη στεφάνι και γυρνώντας στην κάμερα, είπε «κάποιοι έκλαψαν καλύτερα», αφήνοντας ξεκάθαρα αιχμές για την στάση του Νίκου Χαρδαλιά στην ομιλία του. Φυσικά, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρεται στη δική του στιγμή συγκινησιακής φόρτισης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Το καλύτερο, όμως, το κρατούσε για το τέλος.

Ύστερα, με ένα ακόμα άστοχο σουτ από το ζωγραφιστό, ο Βασίλης Κικίλιας είπε «δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μπορεί να βρισκόμαστε στην ίδια κυβέρνηση αλλά όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ακόμα και από θέμα ύψους αν το πάρει κανείς, μας χωρίζουν πολλά. Θα ήταν καλό να μην αντιγράφουν άτομα που μοιραζόμαστε συχνά πυκνά τον ίδιο χρόνο στην τηλεόραση για να ενημερώνουμε τον κόσμο, τις τακτικές μου, το πώς επιλέγω να δείξω τη συναισθηματική μου φόρτιση. Τα δάκρυα δεν είναι για όλους. Και να σας πως και κάτι, κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, αλλά όποιος και να τα’ ξιζε, δεν θα σε έκανε να κλάψεις».

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας