Ο μεγάλος αριθμός των αστυνομικών συγκριτικά με αυτόν των πυροσβεστών -όχι μόνο στις φωτιές- έχει σχολιαστεί αρκετές φορές και μάλλον δικαίως. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή, εκτός φυσικά από την τεράστια καταστροφή στην Εύβοια, είναι ένα video που έγινε viral και αφορά κάτοικο που ελπίζουμε το σπίτι του να μην έγινε στάχτη.

Τη στιγμή που μια γυναίκα έβλεπε τη φωτιά να πλησιάζει επικίνδυνα στο σπίτι της, αγανακτισμένη, φώναζε για το αυτονόητο: για τα εναέρια μέσα. Η λογική λέει πως όταν ένα όργανο της τάξης βρεθεί μπροστά σε μία τέτοια σκηνή, προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει ή τουλάχιστον, να καθησυχάσει. Αλλά όχι, υπάρχουν φορές που η ειρωνεία υπερισχύει της ενσυναίσθησης.

Στο video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από χθες αλλά τραβήχτηκε στις 8 Αυγούστου, ακούμε έναν αστυνομικό να λέει μέσα από τη μάσκα του «ναι, ναι, θα το κάνουμε παραγγελία τώρα. Μπείτε μέσα να γλιτώσεις» με ειρωνικό ύφος. Η απάντηση απάντηση αυτή ήρθε όταν η γυναίκα φώναξε «παιδιά καιγόμαστε, ένα αεροπλάνο δεν μπορεί να’ρθει; Καιγόμαστε». Μπράβο σας, μπορείτε και χειρότερα.

https://t.co/EMEX9x311v