Λένε, δικαίως, ότι οι λέξεις μπροστά σε μία εικόνα, δεν έχουν καμία δύναμη. Και έχουν δίκιο. Πόσες φορές μία παράγραφος με πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο γεγονός αποδείχτηκε λίγη όταν ακριβώς από πάνω της μία φωτογραφία έδειχνε τη χαρά, τον τρόμο ή τη θλίψη μίας στιγμής; To ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την περίπτωση της χώρας μας και των όσων συμβαίνουν την τελευταία εβδομάδα. Κανένα κείμενο, κανένα ρεπορτάζ δεν μπορεί να πει όλη την αλήθεια όσο αυτό συνοδεύεται από τις εικόνες φρίκης που μας μεταφέρουν οι φωτογράφοι.

Ο διεθνής τύπος έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον εφιάλτη που ζει η Ελλάδα, ειδικά με τις φωτιές στην Εύβοια και την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχουν προκαλέσει. Παρθένα δάση έχουν γίνει στάχτη, τρομοκρατημένα ζώα προσπαθούν να διαφύγουν, περιουσίες κάηκαν, άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι. Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στα social media τις τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Ο διάσημος καλλιτέχνης Sho Shibuya, ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις, δημιούργησε το δικό του πρωτοσέλιδο στην ίσως πιο γνωστή εφημερίδα του κόσμου. O Shibuya συνηθίζει να δανείζεται τους New York Times και να κάνει τις δικές του εικαστικές παρεμβάσεις ανάλογα με την επικαιρότητα. Έτσι, το χθεσινό του πρωτοσέλιδο, είχε να κάνει με την Εύβοια και το χρώμα που καλύπτει τον ουρανό της.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sho Shibuya (@shoshibuya)