Δεν χρειάζονται συστάσεις. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τι και ποιον υπηρετεί ο καθένας σε αυτή τη χώρα. Μία χώρα η οποία καίγεται στην κυριολεξία. Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να αφήνει πίσω της αποκαΐδια και οι άλλοτε πράσινες περιοχές στη χώρα μας θυμίζουν ένα τεράστιο σταχτοδοχείο.

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Όταν με το καλό σβήσει και η τελευταία φωτιά, τότε θα έρθει η ώρα που θα πέσουν στο τραπέζι διάφορα ερωτήματα με το πρώτο και κύριο, να είναι τι πήγε -ξανά- τόσο λάθος με τον κρατικό μηχανισμό. Μέχρι να συμβεί αυτό, θα μετράμε τις πληγές μας και θα περιμένουμε όπως πάντα τη μία δικαιολογία μετά την άλλη.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, εδώ δε χωρά αμφιβολία και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν διάφορες προσπάθειες ώστε μην γίνει καμία σύγκριση με τα όσα τραγικά είχαν συμβεί στο Μάτι. Γιατί; Γιατί «τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, τα δάση θα ξαναγίνουν», όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει την τιμητική του, ιδίως τις τελευταίες μέρες.

Μέσα σε όλες τις δυσάρεστες εξελίξεις, όμως, είχαμε και μία που μας προκάλεσε γέλιο. Όταν ο Άρης Πορτοσάλτε γράφει στο Twitter «η αδικαιολόγητη αφωνία της κυβέρνησης θα κρατήσει για πολύ;», τότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι η κατάσταση είναι άκρως σοβαρή για την κυβέρνηση. Πού φτάσαμε, ε; 

https://twitter.com/ArisPortosalte/status/1424293342943358976?ref_src=twsrc%5Etfw