Ναι, προφανώς δεν χρειάζεστε εμάς να σας πούμε ότι ζούμε τραγικές στιγμές. Οι καταστροφές από τις μεγάλες πυρκαγίες στη Βόρεια Εύβοια, Αττική και Ηλεία καθώς σε και σε πολλά αλλα μέρη της ελληνικής επικράτειας είναι ανυπολόγιστες. Έχουμε θρηνήσει ένα θύμα, τον εθελοντή πυροσβέστη τον Βασίλη Φιλώρα. Οι εκκενώσεις οικισμών έχουν αποτρέψει την απώλεια περισσότερων ζωών, παρόλα αυτά, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και οι υλικές ζημίες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ενώ το αποτύπωμά τους θα παραμείνει για πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή η αποψαρα καλό είναι λείπει, αυτό ομως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για τις αμφιελγόμενες προτεραιότητες του Κράτους όταν προκύπτουν ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι πολίτες που αντιμετωπίζουν τις πυρκαγίες έχουν εκφράσει πολλές φορές δημόσια την οργή και την αγανάκτησή τους για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού χρησιμοποιώτας τη φράση “Μητσοτάκη γα%^!σαι”, η οποία έχει ήδη είχε το δημοφιλέστερο hastag στο ελληνικό Twitter ενώ έχει γεννήσει 100άδες memes.

H σελίδα Ψυχοθεραπευτικά Memes ανήρτησε ένα video με τις ουκ ολίγες φορές κατά τις οποίες πολίτες φώναξαν το δημοφιλές hashtag κατά τη διάρκεια ζωντανών τηλεοπτικών συνέδεσεων. Ίσως το megamix του καλοκαιριού, θα δείξει.