Για 6η μέρα η φωτιά καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της στην Βόρεια Εύβοια και μάχη για να μην ξεφύγει το βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς προς τα κεντρικά του νομού δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως αναφέρει το Newpost, το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτο προς την περιοχή των Γουβών με τον κίνδυνο για τα χωριά της περιοχής να είναι άμεσος. Λίγο πριν από τις 10.30 δόθηκε εντολή εκκένωσης προς την Ιστιαία για τους κατοίκους που βρίσκονται σε Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίκι και Γούβες. 

Παράλληλα, τα πύρινα μέτωπα στη Β. Εύβοια έχουν κυκλώσει τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο. Επίσης, οι κάτοικοι Ιστιαίας, Αιδηψού, Λουτρών Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής κλήθηκαν να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες για να προστατευθούν από καύτρες και καπνό.

Την ίδια ώρα κυκλωμένο από τις φλόγες παραμένει το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

Ειδκότερα, στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν.

Άλλο ένα μέτωπο κινείται προς την ίδια κατεύθυνση από το χωριό Μηλιά από νωρίς το απόγευμα. Στο χωριό Καματριαδες πριν λίγο χτύπησαν οι καμπάνες από τους κατοίκους που έχουν απομείνει εκεί. Βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν προς το χωριό τους αφού εκεί συγκλίνουν δύο μέτωπα. Το ένα κινήθηκε από το Κυπαρίσσι και το δεύτερο από το χωριό Σήμια.

Καταφράφουμε την εικόνα της καταστροφής στην περιοχή μέσα από τις φωτογραφίες του Intime.