Υπάρχει μια θεωρία ότι όταν μια roadtrip ταινία δεν καταλήγει σε τρόμο, είναι βαρετή. Ε λοιπόν, εμείς βρήκαμε πέντε roadtrip ταινίες που δεν είναι τρόμου, αλλά παίζει να μπουν στη λίστα σου με τις πιο αγαπημένες σου ταινίες. Έβερ. 

Into The Wild (2007)

Το βασισμένο σε αληθινή ιστορία και στο βιβλίο του Jon Krakauer, το “Into The Wild” ακολουθεί τον Christopher McCandless. Ο Christopher πρακτικά αποφασίζει πως ένα roadtrip μέχρι τη βόρεια Αμερική και την άγρια φύση της Alaska είναι αρκετό, για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του μακριά από τον θόρυβο, τους ανθρώπους και τη ματαιότητα της ύπαρξης. Στη διαδρομή του συναντά ανθρώπους και καταστάσεις που με έναν τρόπο τον διαμορφώνουν, ενώ σκηνοθετικά ο Sean Penn καταφέρνει να μας πείσει για το γεγονός ότι η φύση, ενδέχεται να είναι ένα θαύμα από μόνη της, αν θέλουμε ντε και καλά να πιστέψουμε στα θαύματα. Τώρα το αν το πλάνο του Christopher θα πάει καλά, θα φανεί στο τέλος.

Little Miss Sunshine (2006)

Μια οικογένεια μετατρέπει έναν διαγωνισμό ομορφιάς στον οποίο θέλει να κερδίσει η μικρή της κόρη, σε προορισμό ενός roadtrip, το οποίο έχει τα πάντα: χαλασμένες κόρνες, τσακωμούς, θανάτους, μαθήματα ζωής, εφηβικά μελτντάουνς. Όλα αυτά που ενωμένα με έναν τρόπο, σε κάνουν να ξαναπιστέψεις στη γοητευτική παράνοια της μέσης οικογένειας.

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Ένας δημοσιογράφος και ένας δικηγόρος ταξιδεύουν στο Las Vegas προσφέροντας αρκετή ψυχεδέλεια στο όρια του τριπαρίσματος. Μια ταινία για όποιον θα ήθελε να χαθεί για λίγη ώρα στο μυαλό του Hunter S.Thomson.

Thelma and Louise (1991)

Η Thelma και η Λουίζ δραπετεύουν από τις γεμάτες προβλήματα ζωές τους με στόχο την περιπέτεια. Βέβαια, η περιπέτεια αυτή καταλήγει σε εφιάλτη. Η Thelma and Louise είναι μια ταινία που αν δεν θες να δεις για τα στοιχεία γυναικείας δύναμης ή για το ντεμπούτο του Μπραντ Πιτ σε μεγάλη παραγωγή, θα τη δεις γιατί κέρδισε τη θέση της στις ταινίες που είναι «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντικές». Και κάπου εδώ πατάς το play. Να θυμάσαι: τα happy endings δεν είναι μονόδρομος.

Almost Famous (2000)

Ο William Miller, μόλις 15 χρονών, ονειρεύεται μια καριέρα ως δημοσιογράφος της rock, με πρώτο εμπόδιο για να κατακτήσει αυτόν τον στόχο, το να γράψει ένα κείμενο για το Rolling Stone, ακολουθώντας τους Stillwater σε μια περιοδεία. Κάπως έτσι, το ο Miller θα ζήσει όλες τις ιδιωτικές στιγμές της μπάντας, ακόμα και τις πιο δυσάρεστες, όταν όλα καταρρέουν. Θα βρει ο Miller τον εαυτό του μέσα από αυτή την εμπειρία; Εσύ τι λες;