Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Όπως έκανε γνωστό το Beyond EO Center του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη χρονική περίοδο 1 έως 4 Αυγούστου, η καμένη έκταση που συνήθως καίγεται σε μία αντιπυρική περίοδο, έχει ξεπεράσει το 50% και όλα αυτά, σε λίγες μέρες. Η Εύβοια και η Ηλεία καίγονται ενώ η Βαρυμπόμπη είναι αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα που άφησε πίσω της η φωτιά.

Όπως ήταν λογικό, ο κόσμος που έχασε τις περιουσίες του και είδε μεγάλες εκτάσεις να καίγονται, ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να είναι αποδέκτης πολλών αρνητικών και άκομψων σχολίων. Εδώ ένα παράδειγμα:

https://www.youtube.com/watch?v=DSfVb1BONcA

Στις χθεσινές του δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι «κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα το Θεώ μέχρι σήμερα, μέχρι στιγμής, δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει η δουλειά της καταγραφής των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας».

Τα λόγια αυτά αλλά και τα αργά αντανακλαστικά της κυβέρνησης εξόργισαν μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και ένα νέο σύνθημα μοιάζει να γίνεται της μόδας. Μέχρι και σε μπαρ εμφανίστηκε και είμαστε σίγουροι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα το επιλέξει για να πιει εκεί το ποτό του.