Η καταστροφή από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανυπολόγιστη. Μπορεί να μην θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, χάθηκαν όμως ζώα, σπίτια, περιουσίες. Ένας από τους βασικούς «πνεύμονες» της πρωτεύουσας αναγκάστηκε να αφήσει το πράσινο χρώμα και να πνιγεί στο μαύρο. Αποκαΐδια και στάχτη, αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στην περιοχή το πρωί της Τετάρτης.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική και θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερη όμως οι άνεμοι, ευτυχώς, ήταν με το μέρος της πυροσβεστικής και των εθελοντών. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, «η εξάπλωση των μετώπων της πυρκαγιάς φαίνεται ότι καθοδηγήθηκε κύρια από τον καιρό που δημιούργησε η ίδια η φωτιά και λιγότερο από το συνοπτικό άνεμο», οπότε δεν ισχύει ότι ο άνεμος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της φωτιάς. Υπάρχει, άλλωστε, και σχετικό βίντεο

Μέχρι στιγμής έχουν καεί 80 σπίτια ενώ έχουν βρεθεί και απανθρακωμένα ζώα. Στην περιοχή δημιουργούνται διάσπαρτες αναζωπυρώσεις. Από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα το πρωί, πλέον υπάρχει ένα και ο κύριος στόχος είναι ο περιορισμός του. Αυτό που όλοι θέλουν να αποφευχθεί, είναι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς αφού όσο φτάνουμε προς το μεσημέρι, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Οι εικόνες από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, προκαλούν θλίψη.