Ένα γεμάτο βαρετό, τεμπέλικο, μπανάλ σεξισμό εξώδικο έστειλε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στη Νατάσα Γιάμαλη. Και θα ρωτήσετε, αν δεν ήταν μπανάλ και βαρετός ο σεξισμός, θα ήταν όλα καλά; Προφανώς και όχι, αλλά μιας και υπάρχει στον δημόσιο διάλογο, μιας και τον έχουμε υποστεί και βαρεθεί, ας μην μας προκαλεί κι άλλη πλήξη τουλάχιστον. Τέλος πάντων. Στο εξώδικο αυτό, ο κ.Πλεύρης ομολογεί πως παρακολουθεί την εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη, όχι γιατί είναι αξιόλογη, αλλά λόγω της ωραίας εμφάνισης της δημοσιογράφου, η οποία «επικαλύπτει τα ελαττώματά της και της προσήκει το αρχαιοελληνικόν ‘έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη’».

Ο κ.Πλεύρης την καλεί να τον προσκαλέσει στην εκπομπής της στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, για να παρουσιάσει τις θέσεις του, «δια να σας εκθέσω δημοσίως, ότι πολιτικώς παραπληροφορείτε τους τηλεθεατάς σας». Ναι, όλο το εξώδικο είναι γραμμένο σε γλώσσα αρχαΐζουσα. Σε άλλα νέα, ούτε στις διατυπώσεις υπήρξε κάποια πρωτοτυπία. Μόνο σεξισμός και mansplaining. 

Η Νατάσα Γιάμαλη απάντησε κάτι παραπάνω από γρήγορα με εξώδικο, σχολιάζοντας παράλληλα στα social media: 

“Όταν ο σεξισμός «παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»/ «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη» και το mansplaining «καποιος θα σας εξηγήσει τι σημαίνει» «αγνοείτε ουσιαστικώς τας εννοίας…» συναντούν την ακροδεξιά ρητορική περί «ρατσισμού, ιθαγενείας, κιναιδισμού, παναριστερισμού» αλλά και την ανάγκη για αυτοπροβολή με επιχείρημα απολύτως τεκμηριωμένες δηλώσεις τρίτων που μετέφερα στο πλαίσιο του σχολίου μου στο δελτίο του Kontra για τον κορυφαίο Αφροέλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε έχουμε ένα εξώδικο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη. Απάντησα αρμοδίως με εξώδικο. Δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας.
 

Υγ: η διεύθυνση είναι του τηλεοπτικού σταθμού*”.

Καλά θα πάει αυτό.