Όλοι κάνουμε λάθη σε αυτή τη ζωή, δε διαφωνεί κανείς με αυτό. Το να τρίβεις αυτά τα λάθη, όμως, στα μούτρα του κόσμου που δεν ξεχνάει, μεταφράζεται ως πρόκληση και το να είναι η Κατερίνα Γκαγκάκη η εισηγήτρια για την σεξουαλική παρενόχληση, είναι αυτό ακριβώς: χυδαία πρόκληση και μια υπενθύμιση ότι σε αυτόν τον τόπο ξεχνάμε ή μας αναγκάζουν να ξεχνάμε εύκολα.

 Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, λοιπόν, τεστάρει τα αντανακλαστικά μας και αναθέτει στην Κατερίνα Γκαγκάκη το ρόλο της εισηγήτριας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και τη ρατσιστική βία. Δεν είναι τρολιά, είναι η πραγματικότητα.

Θυμάστε το περιστατικό με την σεξουαλική επίθεση σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ και την διακωμώδηση του συμβάντος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα πριν από μερικά χρόνια; Η λογική λέει πως ναι, δεν ξεγράφεται έτσι απλό από τη μνήμη μας αυτή η απαράδεκτη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί, είχε παραιτηθεί αλλά μάλλον ο δήμαρχος πιστεύει έντονα στο “περσινά ξινά σταφύλια” και τη διόρισε αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών. Τώρα, στο πρόσωπό της, είδε την κατάλληλη εισηγήτρια για την σεξουαλική παρενόχληση, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και τη ρατσιστική βία. 

Μάλλον ο καύσωνας επηρεάζει και τις αποφάσεις μας, δεν εξηγείται διαφορετικά.