Ενδεχομένως, περιμέναμε πως το 2021 θα είναι το πιο σέξι καλοκαίρι της ζωής μας. Μετά από έναν χρόνο και κάτι πανδημίας, επιτέλους εμβολιαστήκαμε και το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο θα ήταν να θέλουμε να πάρουμε τη ζωή, το καλοκαίρι, τις αγκαλιές και το σεξ μας πίσω. Ναι, ενδεχομένως περιμέναμε πως το καλοκαίρι αυτό θα ήταν φουλ στα one night stands, στα casual sex και σε όλα αυτά τα ωραία γκομενικά τέλος πάντων. 

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά άνθρωποι εκεί έξω, σε καραντίνες και εγκλεισμούς, φαίνεται να έκαναν μια ενδοσκόπηση και κάποιες βασικές ερωτήσεις στους εαυτούς τους. Κάποιες από αυτές αφορούσαν την ερωτική τους ζωή, το ψάχνουν, το τι θέλουν, αλλά και το τι προβλέπουν πως θα αλλάξει στην κουλτούρα του dating και του σεξ μετά την πανδημία. Αυτή την ενδοσκόπηση, φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε το site γνωριμιών και dating, Plenty of Fish και σε συνεργασία με την One Poll έκανε μια έρευνα. Σε αυτή συμμετείχαν 2.900 Millennials και Gen Z-ners οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν για τη στάση τους απέναντι στο σεξ και την οικειότητα μετά από έναν χρόνο πανδημίας. Σε άλλα νέα, το 51% των συμμετεχόντων πιστεύουν πως τα one night stand θα αποτελέσουν μια κουλτούρα του παρελθόντος και πως μετά την πανδημία, θα τα ξεχάσουμε εντελώς. 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ουσία στις ερωτικές τους σχέσεις, αναζητώντας κάτι παραπάνω από casual hookups και one night stands. Οι συμμετέχοντες απάντησαν πως ψάχνουν άλλους τρόπους να έρθουν κοντά με κάποιον, εκτός από το σεξ, όπως συναισθηματική και πνευματική επικοινωνία, με το 45% να απαντούν πως “δίνουν λιγότερη αξία στη σωματική επαφή”. 

via GIPHY

Οι πιο νέοι, επίσης, νιώθουν πιο σίγουροι για τα skills τους στο sexting (πόσο το τιμήσαμε στις καραντίνες;) σε σχέση με το ταλέντο τους στο δια ζώσης φλερτ, γεγονός που δεν είναι και παράλογο αν σκεφτούμε πως για ένα τεράστιο διάστημα ο μόνος τρόπος που είχαμε για να επικοινωνήσουμε (ερωτικά, φιλικά) ήταν τα τάμπλετ και τα κινητά μας. 

Ανάμεσα στους ερωτηθέντες, υπήρχαν και κάποιοι που σύναψαν μια friends-with-benefits τύπου σχέση, δηλώνοντας πως στράφηκαν κυρίως σε συγκατοίκους ή σε άτομα που γνωρίζουν εδώ και χρόνια. Επίσης, πολλές από αυτές τις σχέσεις έμειναν σε ένα πλατωνικό επίπεδο, ενώ τα dating apps δεν έπαιξαν τον ρόλο που ίσως θα μαντεύαμε. 

Οι singles ικανοποίησαν τις σεξουαλικές τους ανάγκες μέσα από διάφορα κάπως σέξι τηλεοπτικά shows και σειρές (καλησπέρα, Sex/Life), πλατφόρμες για ενήλικες καθώς και podcasts για το σεξ.