Ένα τανκ, τουφέκια, πιστόλια, αντιαεροπορικό πυροβόλο και μια τορπίλη βρήκαν στο υπόγειο ενός 84χρονου συνταξιούχου στρατιωτικού στη Γερμανία και αυτό από μόνο του, αποτελεί είδηση αφού η Γερμανοί κάποτε φημίζονταν για τα φιλειρηνικά τους αισθήματα. Μπορεί και όχι. 

Όπως γράφει το newsauto.gr, οι αρχές εντόπισαν από τον Ιούλιο του 2015 τα ενθύμια πολέμου που αναφέρθηκαν στην εισαγωγή. Γιατί ασχολούμαστε ξανά με τη συγκεκριμένη είδηση μετά από τόσα χρόνια μετά; Γιατί η απόφαση για τι θα συμβεί με αυτή την υπόθεση, αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Τα αντικείμενα απομακρύνθηκαν από το σπίτι του το 2015 με τη βοήθεια του στρατού όμως ο συνταξιούχος στρατιωτικός έκανε ένσταση και μάλιστα δικαιώθηκε αφού οι δικαστές αποφάσισαν πως τα όπλα και τα ενθύμια δεν μπορούν να βλάψουν κανένα. Τις κυρώσεις, βέβαια, δεν τη γλιτώνει αφού το πιθανότερο είναι να δεχθεί μία ποινή με αναστολή -μπορεί να βρει κάνα Ζέπελιν αυτή τη φορά- και ένα πρόστιμο 500.000 ευρώ. 

Αν, βέβαια, βρει χώρο ώστε να φιλοξενηθούν τα αντικείμενα, τότε οι κυρώσεις θα γίνουν καπνός. Οι φήμες περί γκουγκλαρίσματος για τοποθεσίες στην Αργεντινή, δεν αληθεύουν. Από εκεί και πέρα, έχει γίνει γνωστό ότι αρκετοί Γερμανοί συλλέκτες είχαν πλησιάσει τον κατηγορούμενο για να αγοράσουν την πραμάτεια του.

Το πιθανότερο σενάριο είναι το τανκ και τα υπόλοιπα ενθύμια πολέμου, να μεταβούν στο στις ΗΠΑ και αυτό γιατί ένα μουσείο έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Για την ιστορία, το τανκ Panther ήταν το πιο αποτελεσματικό άρμα μάχης που πήρε μέρος μέρος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.