«Ξέρω, ηρέμησε όλα είναι καλά. Περνάνε οι μπάτσοι από εδώ κανείς και τίποτα δεν με σταματάει τώρα φιλάω την εικόνα και κάνω τον σταυρό μου». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον 35χρονο άντρα που βίασε και άσκησε τρομακτική σωματική βία στην 50χρονη καθαρίστρια στα Πετράλωνα που πήγε να κάνει απλά τη δουλειά της. Η συνομιλία με τη μητέρα του σε αηδιάζει, σε κάνει να αναρωτηθείς πόσο άρρωστο μπορεί να είναι ένα ανθρώπινο μυαλό και τι είναι ικανό να κάνει.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί ξανά για τον βιασμό μίας 22χρονης κοπέλας, εκτίωντας πέντε χρόνια στη φυλακή μέχρι που αποφυλακίστηκε, δείχνοντας έτσι και την αδυναμία του συστήματος. Βίασε ξανά, κυκλοφόρησε ελεύθερος, τρομοκράτησε και έκανε ό,τι ήθελε. Αυτή τη φορά θύμα του μία καθαρίστρια, λέγοντας πως «έπρεπε πριν καιρό να το κάνω αυτό τη μάνα της να γ@@@».

Ο διάλογος με τη μητέρα του, που έκανε γνωστό το protothema.gr, μετά την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, είναι σοκαριστικός. Η γυναίκα βιάστηκε 7 φορές και φυλακίστηκε σε ένα διαμέρισμα. Ο 35χρονος βιαστής εμφανιζόταν σίγουρος ότι δεν θα τον εντοπίσουν, ότι με το να φιλάει μία εικόνα και να κάνει το σταυρό του όλα θα περάσουν, θα ξεχαστεί το περιστατικό.

«Ναι ρε… νευρίασα και δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα νεύρα μου, αυτή την έπιασα εδώ μέσα και την χτύπησα για τα καλά». Άλλη μια φορά που μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τα «νεύρα» ενός άντρα που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όποτε το θέλει. Άλλη μια φορά που το σκεπτικό «δεν μπορεί να το αποδείξει» και «δεν έχει ποιος να την πιστέψει δεν έχει μάρτυρες χωρίς μάρτυρες δεν μπορεί να κάνει τίποτα, τίποτα!» κυριαρχεί.

Είμαστε μια άρρωστη κοινωνία.