Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, με ανάρτησή του στο Facebook παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ των γυναικών που κακοποιήθηκαν από όποιον εκμεταλλεύτηκε την όποια εξουσία του. Ο ηθοποιός, μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη και αφού αποφασίστηκε η διαγραφή του από το συλλογικό όργανο των ηθοποιών έστειλε ένα ηχηρό και σημαντικό μήνυμα. 

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με ανάρτησή του στο Facebook κάνει σαφές πως θεωρεί υποστήριξη όλων να στηρίξουν, ευχαριστώντας τις γυναίκες. Για όλα. 

Έγραψε αναλυτικά: 

«Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δε χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος». 
Κάπως έτσι, χειροκροτήσαμε. 

Νωρίτερα μέσα στη μέρα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη και δεν αφορούν μόνο τον Πέτρο Φιλιππίδη.

 «Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.