Τι συνδέει ένα από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου και το πιο γνωστή πορνογραφική ιστοσελίδα παγκοσμίως; Η αγάπη τους για την Τέχνη. Το Pornhub, όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, «ζωντανεύει» διάφορα γνωστά έργα με τη βοήθεια ηθοποιών ερωτικών ταινιών. Αντί ένας πίνακας να κρέμεται στο Λούβρο, θα παίρνει ζωή μπροστά στα μάτια μας, στην οθόνη μας.

Η πλατφόρμα Classic Nudes, όμως, ένας «διαδραστικός οδηγός εξερεύνησης της ερωτικής τέχνης, μέσα από έργα τέχνης των πιο γνωστών μουσείων του κόσμου», θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτό γιατί το Μουσείο του Λούβρου αλλά και το Μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας το τρέχουν στα δικαστήρια πριν προλάβει να ανοίξει για τα καλά τα φτερά του στους διαδικτυακούς ορίζοντες.

Η μήνυση έφτασε ζεστή ζεστή στους ανθρώπους του Pornhub διότι, όπως υποστηρίζουν τα δύο μουσεία, γίνεται παραβίαση δικαιωμάτων χρήσης και ζήτησαν από το σελίδα που δεν επισκέπτεστε ποτέ εσείς αλλά οι φίλοι σας να αφαιρέσουν τις αναπαραγωγές των έργων. Ένα ακόμα πλήγμα, πόσα να αντέξουμε πια;

Το Pornhub, όταν παρουσίασε επίσημα το Classic Nudes, είχε αναφέρει ότι «τη στιγμή που τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας, το Pornhub ήθελε να ενθαρρύνει το κοινό να επισκεφτεί, να εξερευνήσει και να ερωτευτεί αυτούς τους πολιτιστικούς οργανισμούς». Όπως φαίνεται, τα μουσεία άνοιξαν, το Classic Nudes μπορεί να κλείσει.