Μήπως η Marge πρέπει να χωρίσει τον Homer;

Πρόκειται για ένα δράμα που αφορά μια γυναίκα παγιδευμένη σε έναν απίστευτα δυστυχισμένο γάμο.

Μήπως η Marge πρέπει να χωρίσει τον Homer;

Πρόκειται για ένα δράμα που αφορά μια γυναίκα παγιδευμένη σε έναν απίστευτα δυστυχισμένο γάμο.


Το θαυμαστό πράγμα για The Simpsons δεν είναι η τεράστια μακροζωία του, ούτε η αναμφισβήτητη επιρροή του στον δυτικό πολιτισμό στο σύνολό του. Όχι, αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό και άξιο απορίας, είναι ότι η Marge δεν έχει χωρίσει τον Homer. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο Guardian με πρόσφατο άρθρο του.

Διότι, πραγματικά, θα έπρεπε. Εάν το The Simpsons είχε τις ρίζες του σε οποιαδήποτε μορφή πραγματικής ζωής και δεν ήταν μια sitcom σειρά, θα μιλούσαμε ένα τρομακτικό δράμα που αφορά μια γυναίκα παγιδευμένη σε έναν απίστευτα δυστυχισμένο γάμο. Στην ταινία The Simpsons, για παράδειγμα, υπάρχει μια σκηνή όπου η Marge κάθεται στο κρεβάτι και λέει στον απρόσεκτο σύζυγό της ότι ο γάμος «με γήρανσε τρομερά». Είναι θλιβερό.

via GIPHY

Και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ήδη από το 1992 ο Homer σκεφτόταν να συνάψει «παράνομη» σχέση και το 1999, μεθυσμένος στο Λας Βέγκας, παντρεύτηκε μια σερβιτόρα. Στη συνέχεια, το 2004, έκανε το χειρότερο πράγμα που έχει κάνει ποτέ: οδήγησε ένα αυτοκίνητο μεθυσμένος, το διέλυσε και κατηγόρησε την Marge.

Είναι αλήθεια ότι έχουν υπάρξει στιγμές που ο Homer είναι ένας αφοσιωμένος πατέρας και ένας στοργικός σύζυγος. Αλλά οι καλές του μέρες του είναι λίγες.Η Marge τα γνωρίζει όλα αυτά, φυσικά. Στα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Γάμου του 1994, αφού ο Homer αποκάλυψε σκόπιμα όλα τα μυστικά της γυναίκας του σε ολόκληρη την πόλη, η Marge τον διώχνει από το σπίτι. Λίγο αργότερα τον δέχεται πίσω γιατί, ουσιαστικά, την εκβιάζει συναισθηματικά ισχυριζόμενος ότι εξαρτάται πλήρως από αυτήν.

Είναι σαφές ότι η Marge θα έχει περισσότερα οφέλη τερματίζοντας τον γάμο της. Πριν γνωρίσει τον Homer, ήταν μια λαμπρή kai επινοητική νεαρή γυναίκα. Μπήκε στην αστυνομία, έγραψε μυθιστορήματα, έγινε σύντομο χρονικό διάστημα δήμαρχος του Σπρίνγκφιλντ. Χωρίς τη δέσμευση από τον απαίσιο γάμο της, τίποτα δεν θα μπορούσε να την σταματήσει.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Marge που θα επωφεληθεί από το διαζύγιο. Το να μεγαλώσει ο Bart με τη μητέρα του, θα τον ανάγκαζε να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, οι οποίες θα μπορούσαν να περιορίσουν την παραβατική συμπεριφορά του. Η Lisa, επίσης, θα έβλεπε ότι υπάρχει ένας δρόμος στη ζωή που οδηγεί μακριά από βάρος της πατριαρχία. Θα ήταν ακόμη ευεργετικό για τον Homer.

Φανταστείτε τον Homer, για μια φορά στη ζωή του, να αναγκαστεί να ενεργήσει για τον εαυτό του. Φανταστείτε να μην βασίζεται στη σύζυγό του για όλες τις ανάγκες του. Θα άλλαζε, θα ωρίμαζε. Σίγουρα, το διαζύγιο θα πονούσε όλη την οικογένεια, αλλά θα μπορούσε να είναι για καλό.Βέβαια, εάν η Marge ζητούσε ποτέ διαζύγιο από τον Homer, οι Simpsons θα έπρεπε αμέσως να τελειώσουν. Αλλά, πραγματικά, θα ήταν τόσο μεγάλη η απώλεια μετά από τόσα χρόνια;

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα