Ακούς ΙΚΕΑ. Τι σου έρχεται στο μυαλό; Προϊόντα με ασύγκριτο σχεδιασμό και αξεπέραστη λειτουργικότητα. Ναι, φυσικά σου έρχονται στο μυαλό και οι λαχταριστές σουηδικές γεύσεις. Κυρίως όμως, σχηματίζεται στο πρόσωπό σου ένα χαμόγελο, γιατί η ΙΚΕΑ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινότητα μας, εμπλουτίζοντάς την με λύσεις και προτάσεις που διαρκούν και ξεχωρίζουν.

Αυτό που έως τώρα δεν σου ερχόταν στο μυαλό ήταν η δυνατότητα να πεταχτείς για μια στιγμή σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ για να αγοράσεις κάτι την τελευταία στιγμή (για κάτι τέτοιο είχες και έχεις πάντα το ikea.gr με τη δυνατότητα να κάνεις όποτε θες τις ηλεκτρονικές σου αγορές) ή και το πολύ πιο απλό, να χαζέψεις μια βιτρίνα της ΙΚΕΑ, να εντυπωσιαστείς και να κολλήσεις.

Τώρα όλα αυτά αλλάζουν με τα νέα ευέλικτα και σύγχρονα καταστήματα εντός του αστικού ιστού. Η ΙΚΕΑ γίνεται περισσότερο προσβάσιμη και διευκολύνει εσένα, αλλά και όλους εμάς που αναζητούμε ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου. Όλους εμάς που θα θέλουμε να πεταχτούμε σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ ακόμα και με την πιο μικρή αφορμή. Στο κάτω-κάτω, αν νιώσεις μια λιγούρα το μεσημέρι, γιατί να μην απολαύσεις ένα πιάτο με τα θρυλικά κεφτεδάκια;

Η IKEA έρχεται πιο κοντά και αρχή έγινε από τον Πειραιά και όχι σε ένα τυχαίο σημείο. Αν είσαι Πειραιώτης ή αν ζεις στον Πειραιά δεν γίνεται να μην γνωρίζεις την οδό Δημητρίου Γούναρη. Πρόκειται για έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης, καρδιά του εμπορικού ιστού της. Εκεί λοιπόν άνοιξε το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» της ΙΚΕΑ σε ένα νεοκλασικό, εμβληματικό κτήριο -τοπόσημο για την περιοχή, το Μέγαρο Πολίτου. Μια ανάσα από τον ηλεκτρικό σταθμό, ακόμα πιο κοντά στο μετρό της Πλατείας Κοραή (υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2022) και ακριβώς δίπλα στο λιμάνι για όσους ταξιδιώτες θέλουν να κάνουν αγορές της τελευταίας στιγμής πριν τις διακοπές τους.Τι θα βρεις στα 2.000 τ.μ. και στους τρεις ξεχωριστούς ορόφους του νέου καταστήματος; Για αρχή, σε περιμένουν πάνω από 1.000 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα. Πηγαίνεις, τα βλέπεις, τα διαλέγεις, τα παίρνεις, φεύγεις. Τόσο απλό. Στο ενδιάμεσο μπορείς να απολαύσεις έναν καφέ βιολογικής καλλιέργειας στο IKEA Take-Away Cafe. Φυσικά, έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις οποιοδήποτε προϊόν ΙΚΕΑ και να το παραλάβεις στον χώρο σου, ή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ Κηφισός και ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο.Ανεβαίνεις στον πρώτο και εκεί σε περιμένει ο Εκθεσιακός Χώρος. Μπορείς να το πεις και παράδεισο. Εκεί θα μπορούσες να ζήσεις. Ίσως να παρακαλέσεις και τους υπεύθυνους το καταστήματος να σε «ξεχάσουν» εκεί για ένα βράδυ. Δεν θα το κάνουν, αλλά σίγουρα θα σου προτείνουν σύγχρονες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού.Στο δεύτερο όροφο, βρίσκεται το Κέντρο Σχεδιασμού κουζίνας και ντουλάπας. Εξειδικευμένοι υπάλληλοι θα σε εξυπηρετήσουν, ώστε μαζί τους να βρεις λύσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο δικό σου χώρο και στις δικές σου ανάγκες. Στον ίδιο όροφο θα βρεις ένα αναπαυτικό lounge area, τη Γωνιά με τις Σουηδικές Γεύσεις και το Εστιατόριο ΙΚΕΑ, όπου θα απολαύσεις τα κεφτεδάκια που λέγαμε παραπάνω με θέα το  με θέα το λιμάνι του Πειραιά.

Η IKEA είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, ζούμε μαζί της. Τώρα με τα καταστήματα «νέας γενιάς» γίνεται κομμάτι των πόλεων μας. Έρχονται πιο κοντά για να φέρουν ακόμα περισσότερα χαμόγελα.