Ομπρέλα, ξαπλώστρα, φουσκωτό φλαμίνγκο και ένα ψυγειάκι γιατί η ενυδάτωση, ως γνωστόν, είναι άκρως σημαντική το καλοκαίρι. Αυτή είναι μια γνώριμη εικόνα από μία απλή και καθημερινή μας επίσκεψη στην παραλία. Τα πόδια μας, όμως, δε βρέχονται από τη θάλασσα αλλά από το νερό της φουσκωτής μας πισίνας. Με άλλα λόγια, δεν είμαστε σε κάποια απομακρυσμένη και ήσυχη παραλία, αλλά στο μπαλκόνι μας.

Πριν σου πούμε πώς, ανακάλυψε πώς τα κατάφεραν οι τρεις πρωταγωνιστές του νεόυ επεισοδίου “Η ζωη στο μπαλκόνι” powered by Praktiker.

Ακούγεται πολύ ωραίο και «ειδυλλιακό» για να μπορεί να γίνει πραγματικότητα; Και όμως, τα τετραγωνικά αυτά του διαμερίσματός μας μπορούν να μετατραπούν σε ένα μικρό νησί. Με λίγη φαντασία, με έμπνευση από τον κατάλογο Praktiker Καλοκαίρι 2021 και με τα κατάλληλα είδη παραλίας όλα είναι εφικτά! 

Αυτό σκέφτηκε και ο «Παραλίας», το άτομο που λατρεύει το καλοκαίρι και που θα κάνει τα πάντα για να το ζήσει στο έπακρο. Καθώς χαλαρώνει στην ξαπλώστρα του ή την καρέκλα, παρατηρεί τις απέναντι πολυκατοικίες μόνο που, αντί για πελώρια κτίσματα, βλέπει άσπρα σπιτάκια, σαν αυτά που συναντάμε στα αγαπημένα μας νησιά. Είπαμε, χρειάζεται και φαντασία. Μέχρι να βουτήξει στην πισίνα του, θεωρεί ότι τα πόδια του βυθίζονται σε χρυσαφένιες αμμουδιές ενώ όταν φυσάει, λέει στους φίλους του πως κάθε μέρα, τέτοια ώρα, η θάλασσα έχει μελτέμι. Ο αέρας προέρχεται από τον ανεμιστήρα, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Παραλίας έχει πολλές ομοιότητες με τον «Camper» της παρέας. Κάθε παρέα που σέβεται τον εαυτό της, άλλωστε, έχει ένα άτομο που πραγματικά λατρεύει τη φύση και τους φυσικούς της ήχους. Ο Camper, πάντα εξοπλισμένος για παν ενδεχόμενο, μπορεί να κάτσει στην καρέκλα του με τις ώρες ακούγοντας τα τζιτζίκια να συνθέτουν την τέλεια συμφωνία. Δεν πρόκειται για κλασική μουσική, αλλά για έναν ασταμάτητο θόρυβο. Αν υποστηρίξει κανείς το αντίθετο, είναι ικανός να μην μοιραστεί τη σκηνή του η οποία, μάλιστα, είναι το δεύτερό του σπίτι. Μέσα σε αυτό έχει όλα όσα χρειάζεται. Φυσικά, η καλύτερη στιγμή της ημέρας του είναι όταν του ζητούν συμβουλές και tips για είδη camping και παραλίας, για τα οποία μπορεί να σου μιλάει ώρες! 

Την τριπλέτα της παρέας συμπληρώνει η «Κηπουρός», ένας χαρακτήρας που συμπληρώνει τους δύο πρώτους με τον καλύτερο τρόπο. Ο Camper της έχει ιδιαίτερη αδυναμία και αυτό γιατί μόλις εκείνος αντικρίζει τα φυτά της, φαντάζεται τον εαυτό του σε ένα δάσος που από καιρό ήθελε να εξερευνήσει. Η Κηπουρός περνά επίσης πολλή ώρα στο μπαλκόνι της καθώς το να φροντίζει τις γλάστρες και το περιεχόμενό τους, είναι μια ασχολία δημιουργική και γεμάτη όμορφες μυρωδιές. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας το πρώτο που κάνουν μόλις ξυπνούν είναι να κοιτάζουν το κινητό τους, εκείνη προτιμά να κοιτάζει τα «μπουμπούκια» της.

Το κόκκινο ποτιστήρι της δεν είναι διακοσμητικό αλλά ένα απαραίτητο εργαλείο για να κρατά τα φυτά της σε άριστη κατάσταση. Το αγαπημένο της αξεσουάρ, βέβαια, είναι το ψεκαστήρι το οποίο σπάνια αποχωρίζεται. Τι κάνει όταν δεν ποτίζει, δεν ψεκάζει και δεν μιλάει στους φίλους της για το εξαιρετικό φυτόχωμα που αγόρασε στα Praktiker: Γεμίζει το προφίλ της στο Instagram με φωτογραφίες των φυτών της! Τόση φροντίδα δεν αξίζει να απαθανατιστεί; Αξίζει. Μετά τη φωτογράφιση και όταν θέλει να «καθαρίσει» το μυαλό της, πηγαίνει μια βόλτα με το ποδήλατο στη φύση. Στο μπαλκόνι της, δηλαδή.

Τα Praktiker μας περιμένουν με 16 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο praktiker.gr, για να μας βοηθήσουν να κάνουμε τη ζωή έξω, αλλά και στο σπίτι, πιο ωραία!