Μικρό απαραίτητο flashback. Το Netflix μπήκε στις ζωές μας (όχι τις δικές μας αρχικά αλλά των Αμερικανών) με την αποστολή DVD σε πελάτες μέσω ταχυδρομείου. Στη συνέχεια, άρχισε να μεταδίδει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές άλλων δημιουργών. Έπειτα, άρχισε να κάνει τις δικές του ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Επόμενη στάση: Βιντεοπαιχνίδια.

https://t.co/3j457h9wXx

Το Netflix είπε επίσημα στους επενδυτές ότι βρίσκεται στα “πρώτα στάδια περαιτέρω επέκτασης στα παιχνίδια”, λέγοντας ότι είναι μια επέκταση των πειραμάτων που έχει κάνει η εταιρεία με μια χούφτα διαδραστικά προγράμματα τύπου choose-your-own-adventure, όπως το Bandersnatchτου 2018.

https://t.co/g1LWFgJCrb

Τα παιχνίδια θα ομαδοποιούνται δωρεάν στην κύρια εφαρμογή του Netflix και προς το παρόν, θα προορίζονται κυρίως για αναπαραγωγή σε κινητές συσκευές, αν και μπορεί τελικά να μετεγκατασταθούν σε τηλεοράσεις. Η εταιρεία πιστεύει ότι ορισμένα από τα παιχνίδια της θα συνδεθούν με κάποιο τρόπο με franchises που ανήκουν στο Netflix – μπορείτε σίγουρα να φανταστείτε ένα παιχνίδι Stranger Things, αν και πιθανώς όχι sex / life – αλλά μπορεί επίσης να αδειοδοτήσει υπάρχοντα παιχνίδια και επωνυμίες από άλλους προγραμματιστές.

https://twitter.com/LegendOfZelden/status/1417586626939678724?ref_src=twsrc%5Etfw

Η εταιρεία πιστεύει ότι η κύρια αξία των παιχνιδιών της θα είναι να κρατήσει τους υπάρχοντες συνδρομητές πιο αφοσιωμένους στην εφαρμογή του Netflix και, ως εκ τούτου, λιγότερο πιθανό να διαγραφεί. Τα παιχνίδια θα μπορούσαν επίσης, θεωρητικά, να βοηθήσουν στην αύξηση νέων συνδρομών. Τα στελέχη του Netflix, ξεκινώντας από τον CEO Reed Hastings, έχουν συλλογιστεί εδώ και χρόνια για το γεγονός ότι τα παιχνίδια αποτελούν σημαντική πηγή ανταγωνισμού για τον χρόνο και τα χρήματα των χρηστών του Netflix. Το Bloomberg ανέφερε ότι το Netflix προσέλαβε ένα στέλεχος για να διευθύνει την επερχόμενη υπηρεσία παιχνιδιών του. Εδώ και χρόνια, τα στελέχη του Netflix ρωτούνται πότε θα μπουν σε ζωντανά αθλήματα ή ζωντανές ειδήσεις ή πότε θα προσθέσουν διαφημίσεις στην υπηρεσία. Η απάντηση είναι πάντα η ίδια: το Netflix πιστεύει ότι μια μονοδιάστατη εστίαση είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγεις νικητής και η περιδίνηση πέρα από τις κατά παραγγελία ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές θα ήταν ένας αντιπερισπασμός.

https://twitter.com/hashtag/Netflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες ψυχαγωγίας έχουν αποτύχει κάθε φορά που έχουν προσπαθήσει να μπουν στα παιχνίδια οι ίδιες (μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, η Apple και η Google έχουν όλες χάσει σε διαφορετικούς βαθμούς). Έτσι, είναι πολύ πιθανό ότι η μετακίνηση του Netflix στα παιχνίδια θα μπορούσε επίσης να αποτύχει. Το gaming όμως είναι μεγαλύτερή μπίζνα  από το Χόλιγουντ και δεν πρόκειται να φύγει από τη μόδα. Τα παιχνίδια θα συμπεριλαμβάνονται χωρίς επιπλέον κόστος με συνδρομή Netflix. Γιατί χάσανε χρήματα περισσότερο από το Fortnite και λιγότερο από το HBO. Γιατί μετά την πανδημία, φυσικά, μειώθηκαν οι νέοι συνδρομητές. Γιατί θέλει λεφτά. Γι αυτό.