Ένας Englishman στη Νέα Υόρκη, ένας Englisman και στην Ελλάδα. Ξανά. Ο σπουδαίος Βρετανός επιστρέφει στο Ωδείο του Ηρώδου για να γιορτάσει τα εβδομηκοστά του γενέθλια και να κάνει μία αναδρομή σε όλες του τις επιτυχίες. Στο πλευρό του, ως καλεσμένος, και ο Joe Summer. Ο Sting, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας, που τα ταλέντο του εξακολουθεί να αναπτύσσεται αντί να επαναπαύεται στα 45 χρόνια διαρκούς αναγνώρισης, θα μας χαρίσει μετά από τρία χρόνια δύο μοναδικές, φθινοπωρινές συναυλίες.

Το μουσικό του ύφος γνωστό αλλά και απρόβλεπτο. Ο Gordon Matthew Thomas Summer, ή πιο απλά, ο Sting, έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πως η μίξη πολλών ειδών, όπως είναι η ροκ, η τζαζ, η new-age, η κλασική και το worldbeat μπορεί να προσφέρουν ένα ιδιαίτερο, πρωτότυπο αποτέλεσμα στους ακροατές. Αν ένας μουσικός μπορεί να φέρει αυτή τη δύσκολη αποστολή εις πέρας, αυτός είναι ο Sting

Η πλούσια καριέρα του χωρίζεται στα δύο αν και το έργο του, όχι. Υπάρχει ο Sting των The Police και ο Sting της σόλο καριέρας. Στο Ηρώδειο, θα ακούσουμε τα πάντα, σε μια αριστουργηματική εμφάνιση από την αρχή έως το τέλος. Παρελθοντικές και διαχρονικές επιτυχίες που γιγάντωσαν τον μύθο του, όπως το Fields of Gold, Shape of my Heart, Roxanne, Demolition Man, Englishman in New York, Every Breath You Take, Message In A Bottle και φυσικά το Roxanne, θα μας οδηγήσουν σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα στο χρόνο.

Χρειάζονται συστάσεις, ένα ξεσκόνισμα στα όσα έχει καταφέρει; Όχι, αλλά καλό είναι να ξέρουμε καλά ποιον θα έχουμε απέναντί μας την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου και την  Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στο Ηρώδειο. Ένα κομπιουτεράκι ίσως μας φανεί χρήσιμο: 11 GRAMMY Awards®, δύο Brits, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα Emmy, τέσσερις υποψηφιότητες για Oscar, μια υποψηφιότητα για ΤΟΝY, το Century Award του Billboard Magazine και το βραβείο MusiCares 2004 Person of the Year. 

Το 2003, χρίστηκε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για την πλούσια συνεισφορά του στη μουσική. Επίσης, είναι μέλος του Hall of Fame των τραγουδοποιών και έχει λάβει τα βραβεία Kennedy Center Honours, American Music Award of Merit και Polar Music Prize Α, ναι, με τους The Police αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης, έχει πουλήσει συνομικά 100 εκατομμύρια άλμπουμ. Αυτά ήταν μερικά και όχι όλα όσα έχει καταφέρει. Τα υπόλοιπα, από Σεπτέμβρη και από κοντά…