Η Λάτσιο, ή καλύτερα ένα μεγάλο μέρος των φανατικών οπαδών της, δεν φημίζονται για τον αντιφασιστικό τους αγώνα ή την αγάπη τους προς αυτόν. Το αντίθετο θα λέγαμε. Τα περιστατικά ρατσισμού ακόμα και σε ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, είναι αρκετά ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα χέρια των οπαδών της υψώνονται κάπως… περίεργα, σαν και αυτά των μελών της Χρυσής Αυγής ένα πράγμα.

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει “μόδα” οι νέοι ποδοσφαιριστές κάποιας ομάδας, δηλαδή τα νέα αποκτήματα, να συστήνονται στους συμπαίκτες τους με ένα τραγούδι. Ο πρώην Ναπολιτάνος και νυν και Λατσιάλι ποδοσφαιριστής, Ελσίντ Χισάι, δεν τη γλίτωσε και έπιασε “μικρόφωνο”. Μόνο που αυτό δεν πήγε πολύ καλά, τουλάχιστον όχι για τους οπαδούς της Λάτσιο.

Ο Αλβανός διεθνής, ανάμεσα σε τόσα πολλά άσματα, επέλεξε να τραγουδήσει το γνωστό αντιφασιστικό τραγούδι “Bella Ciao”, κάτι που δεν θα εκτιμήθηκε από κάποια συγκεκριμένα πέταλα στο Ολίμπικο. Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που σχολίασαν με άσχημο τρόπο την επιλογή του. 

Μάλιστα, ακούμε και τις φωνές των συμπαικτών του να τον σιγοντάρουν αλλά και να τραγουδούν μαζί του, δίνοντάς μας μια ελπίδα. Θα διαγράψει το παρελθόν και τη συσχέτιση με τον Μουσολίνι η συγκεκριμένη κίνηση του Χισάι; Όχι. Ήταν, όμως, ένα δυνατό χτύπημα που ελπίζουμε να έγινε εσκεμμένα.