Η «βόμβα» του καλοκαιριού δεν είναι ποδοσφαιρική αλλά υγειονομική και για το λόγο αυτό, από σήμερα, Σάββατο, θα έχουμε αυστηροποίηση των μέτρων στη Μύκονο. Μάλλον ο κορονοϊός βαρέθηκε να παρτάρει, να διασπείρεται και να προκαλεί προβλήματα και για το λόγο αυτό, ζήτησε ένα διάλειμμα για να ξεκουραστεί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, λοιπόν, λειτούργησε σαν αθλητική εφημερίδα στις καλές εποχές και ανακοίνωσε lockdown που θα προκαλέσει αίσθηση. Έχουμε και λέμε: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία το βράδυ έως και 6 το πρωί, τις ώρες δηλαδή που στο νησί δεν πέφτει καρφίτσα. Εξαιρούνται τα άτομα οπυ μετακινούνται για λόγους εργασίας ή σοβαρούς λόγους υγείας.

Συνεχίζουμε: Απαγόρευση μουσικής καθ’όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα, στις 6 το απόγευμα. Αυτό, ναι, ήταν ένα δυνατό χτύπημα. Πόσο θα διαρκέσει το τοπικό lockdown; Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 6 το πρωί και βλέπουμε…

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας διαβάζουμε ότι «υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

Λέτε η επανάσταση να ξεκινήσει όντως από τη Μύκονο; Για να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση, η Πολιτική Προστασία καλεί «τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».