Ούτε εκείνη δεν το πίστευε ότι από το 1994 μέχρι το 2004 την σνόμπαραν τα βραβεία Emmy. Κι έπρεπε να γίνει η επανένωση Friends στο HBO MAX για να λάβει την υποψηφιότητα Outstanding Variety Special. Μιλάμε για ένα sitcom που έλαβε συνολικά 62 υποψηφιότητες και η Άνιστον για την Ρέιτσελ Γκριν την σήκωσε την κούπα το 2002. Η Φοίβη της Λίζα Κούντροου υπήρξε έξι φορές υποψήφια και κέρδισε το 1998. Ο Ματ Λε Μπλανκ προτάθηκε τρεις φορές ως Τζόι, ο Μάθιου Πέρι τέσσερις φορές για τον Τσάντλερ και ο Ντέιβιντ Σουίμερ ήταν υποψήφιος το 1995. Η Μόνικα ΠΟΤΕ.

https://t.co/iaJs9LYNkP

Ούτε για το ρόλο της στην σειρά Cougar City (από το 2009 έως το 2015) έλαβε υποψηφιότητα.  Πήρε όμως την Χρυσή Σφαίρα. 17 χρόνια μετά των φινάλε των Friends ήρθε η πολυπόθητη υποψηφιότητα να διορθώσει την αδικία. Το παραδέχτηκε και στην εκπομπή του Howard Stern ότι πικράθηκε όταν δεν έβλεπε το ονόματά της ποτέ, ήταν πάντα χαρούμενη για τις υποψηφιότητες των συναδέλφων της.   

Η Μόνικα

Ο χαρακτήρας της Μόνικα Γκέλερ ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε με όλους τους τρόπους την Ρέιτσελ Γκριν, τάιζε για χρόνια τον Τζόι και τον Τσάντλερ και δεν κορόιδεψε ποτέ τις εκκεντρικότητες της Φοίβη.  Και φυσικά, ήταν η καλύτερη αδελφή που μπορούσε να ζητήσει ο Ρος. Ήταν η μαμά των Friends με την εμμονική της μανία με την καθαριότητα (προ πανδημίας, πόσο μπροστά). Όταν η Ρείτσελ το έσκασε από το γάμο της έγινε –χωρίς δεύτερη σκέψη- η νέα της συγκάτοικος. Υπήρξε θύμα fat shaming από τον Τσάντλερ όταν την αποκάλεσε χοντρή αδελφή του Ρος και χρόνια μετά τον παντρεύτηκε. ‘Άφησε την Ρέιτσελ να χρησιμοποιήσει την ταυτότητά της και την ιατρική της κάλυψη όταν η φίλη της το χρειάστηκε. Οργάνωσε το γάμο της Φοίβη, παρόλο που δέχτηκε την κριτική για την υπερβολική της, ακραία ίσως, εμμονή με τις λίστες.

Παραχώρησε το όνομα που πάντα ήθελε να δώσει στην κόρη της στην Ρέιτσελ όταν γέννησε την Έμα. Κάθισε να την κουρέψει η Φοίβη, με καταστροφικά αποτελέσματα. Δεν θύμωσε που η Ρέιτσελ της έκλεψε τη στιγμή της, όταν ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον Τσάντλερ και η Ρέιτσελ επέλεξε την ίδια ακριβώς στιγμή να αποκαλύψει ότι τα ξαναβρήκε με τον Ρος. Παραλίγο να δείρει την Ρέιτσελ για να τις βάλει τις οφθαλμικές σταγόνες για τα ερεθισμένα της μάτια.

Η Κόρτνεϊ

Όταν ξεκίνησε η σειρά ήταν ήδη διάσημη και μεγάλο όνομα. Η Κοξ ήταν από τα πρώτο #couplegoals του Χόλιγουντ όταν έβγαινε με τον Μάικλ Κίτον από το 1989 μέχρι το 1995.  Είχε εμφανιστεί στο βιντεοκλίπ του Μπρους Σπρίνγκστιν, “Dancing in the dark” και λίγο πριν ξεκινήσει το 1994 η προβολή των Friends είχε μεγάλο ρόλο στην ταινία του Τζιμ Κάρεϊ, Ace Ventura: Pet Detective.

Το 1996 κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής σειράς, η Κοξ πρωταγωνίστησε σε μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία το Scream στο δεύτερο αξιομνημόνευτο ρόλο της καριέρας της, τη δημοσιογράφο Γκέιλ Γουέδερς. Στα γυρίσματά των τεσσάρων Scream γνώρισε κι ερωτεύτηκε τον μελλοντικό της σύζυγο και πατέρα της κόρης της, τον Ντέιβιντ Αρκέτ. Νονά της κόρης της είναι η καλύτερη της φίλη, η Τζένιφερ Άνιστον. Είναι ζευγάρι και με τον κιθαρίστα των Snow Patrol, Τζόνι ΜακΝτέιντ από το 2013.  

Δεν την είχαν επιλέξει για το ρόλο της Μόνικα. Ήθελαν οι συγγραφείς της σειράς να υποδυθεί την ωραία, κακομαθημένη Ρέιτσελ που βρίσκει την νέα της ταυτότητα στη Νέα Υόρκη. Εκείνη επέλεξε το ρόλο της Μόνικα.

Ο χωρισμός των γονιών της στα δέκα την έχει σημαδέψει. Δεν ανέχεται τους ευθυνόφοβους. Της αρέσει ο Banksy κι έχει δώσει αρκετά χρήματα για να αποκτήσει πίνακά του. Ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας, σπούδασε αρχιτεκτονική αλλά τα παράτησε για την υποκριτική. Ο 30χρόνος κολλητός της Εντ Σίραν της γνώρισε τον νυν σύντροφό της.

Από τις υποψηφιότητες των 73ων Emmy Awards δυο αποκατέστησαν την ιστορία, εκείνη που έλαβε η πρώτη τρανς γυναίκα ηθοποιός Mj Rodriguez  για το Pose και της Μόνικα.