Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, την εποχή που συνήθως ακούγεται από το στόμα μας η λέξη «άδεια». Για να κάνουμε αυτές τις μέρες ξεκούρασης ακόμα καλύτερες, ίσως θα ήταν καλό να έχουμε και μια playlist έτοιμη σε περίπτωση που βρεθούμε σε κάποιο νησί την ώρα που δύει ο ήλιος. Μια γρήγορη ματιά στο feed σας στο Instagram θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε. Την κατάλληλη αυτή λίστα ετοίμασε για εμάς ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης, που επανέρχεται δυναμικά στα live μαζί με το έθνικ-τζαζ γκρουπ του.

Λίγες μέρες μετά τις εμφανίσεις τους στο Jazz + Πράξεις της Πάτρας και Palma Jazz Festival της Ισπανίας, την Κυριακή 18 Ιουλίου θα δώσουν μια συναυλία στην υπέροχη ταράτσα του Gazarte. Ο Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών της τζαζ – και όχι μόνο. Προέρχεται από μουσική οικογένεια και, πέραν του ότι συμμετέχει στα πιο σημαντικά σχήματα του είδους, είναι ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης και πειραματίζεται με επιτυχία, δίνοντάς μας μουσική απρόβλεπτη.

Η μουσική του είναι μια σύγχρονη μορφή τέχνης που συνδυάζει αριστοτεχνικά τζαζ και κλασικές επιρροές με ηλεκτρονικά και ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία σε ένα ατμοσφαιρικό και ζωηρό αστικό περιβάλλον. Μουσική εν κινήσει, αντισυμβατική, πρωτότυπη και αναπόφευκτα αληθινή. Το “Mihalis Kalkanis Group” αποτελείται από τους Λευτέρη Ανδριώτη (κρητική λύρα), Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπάσο), Χρήστο Καλκάνη (κλαρινέτο), Βασίλη Μπαχαρίδη (ντραμς), Ορέστη Μπενέκα (πιάνο, πλήκτρα).

Το σχήμα έχει δώσει δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2018 επιλέχθηκε ως «η νέα µουσική πρόταση» του Athens Technopolis Jazz Festival 2018. Το 2019 συμμετείχε με μία ξεχωριστή εμφάνιση στο Summer Nostos Festival του ΚΠΙΣΝ με καλεσμένο τον κορυφαίο multi-instrumentalist και συνθέτη από τη Σιβηρία Nadishana, ενώ τον Οκτώβριο το σχήμα του επιλέχθηκε πρώτο ανάµεσα σε 300 υποψηφιότητες για να εμφανιστεί στο Fira B Festival της Ισπανίας.

To 2020 έδωσαν δύο παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, µε καλεσµένους δύο ξεχωριστούς καλλιτέχνες, τον Αρμένιο δεξιοτέχνη στο ούτι Χάικ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian) και τον αβανγκάρντ ηλεκτρικό κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη. Μαζί δημιούργησαν ένα μουσικό περιβάλλον όπου συνυπήρξαν η τζαζ με την ambient, η παραδοσιακή και world μουσική σε δύο ξεχωριστές συναυλίες, που αποθεώθηκαν από τους θεατές και θεωρήθηκαν μία από τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες του καλοκαιριού. Για περισσότερες λίστες, ακολουθήστε μας στο Spotify.

Info: Κυριακή 18 Ιουλίου
Gazarte: Βουτάδων 32-34, Γκάζι.

Βρείτε τον Μιχάλη Καλκάνη: Facebook και Instagram

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ

Τα παράπονά σας, τις προτάσεις και τις ευλογίες σας στο kdedes@tncgroup.gr. Cheers!