Μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση, οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του αστυνομικού που κατηγορείται για βιασμό και trafficking, ύστερα από την καταγγελία της 19χρονης επιζώσας που ήταν όμηρος του αστυνομικού στην Ηλιόπουλη.

Το όνομα του (είχε κυκλοφορήσει ανεπίσημα στα social media), είναι Μπουγιόκος Δημήτριος.

Η ανακοιίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. ( σχετικό το από 11-7-2021 Δελτίο Τύπου ).

Πρόκειται για τον ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Παρασκευής, γεν. 16-11-1982 στην Αθήνα:

https://t.co/bxm2LwAKWV

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό αδικημάτων και για τον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ή βιασμού, που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Τίποτα  ωστόσο δεν θα είχε γίνει αν η 19χρονη επιζώσα δεν έβρισκε το θάρρος να μιλήσει στη σερβιτόρα του καφέ, η οποία σε ανύποπτη στιγή της είχε δείξει ότι είναι για να τη βοηθήσει λέγοντάς της: “αν χρειαστείς βοήθεια, έλα σε μένα”. Έξι λέξεις που απελευθέρωσαν τη 18χρονη. Όπως ανέφερε η σερβιτόρα στην κατάθεσή της:

“Αμέσως βγήκα από το μαγαζί και την πήρα και πήγαμε λίγο παρακάτω να μιλήσουμε και άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι ο σύντροφός της την χτυπάει και ότι τη βάζει να κάνει πράγματα που δεν θέλει και ότι την εκδίδει παρά τη θέλησή της.
Τότε προσπάθησα να την ηρεμήσω γιατί ήταν πολύ φορτισμένη, την αγκάλιασα και την πήρα και πήγαμε στο μαγαζί, όπου της έδωσα νερό και καθίσαμε να μιλήσουμε.
Εκεί τότε μου είπε ότι ο άντρας αυτός που μένει μαζί του την κρατάει χωρίς αυτή να το θέλει και ότι εκείνη τη στιγμή ο άντρας αυτός είχε πάει να μιλήσει στο τηλέφωνο και αυτή βρήκε ευκαιρία, πήρε το κλειδί του σπιτιού από κάπου και το έσκασε.
Μετά τη ρώτησα για τον άντρα αυτόν τι δουλειά έκανε και της ζήτησα να μάθω πληροφορίες και μου είπε ότι ήταν αστυνομικός αλλά αυτό τον καιρό ήταν για κάποιο λόγο εκτός δουλειάς για κάτι που είχε κάνει. Μου είπε ότι είχε δικό του γραφείο που εκδίδει γυναίκες και τότε τη ρώτησα εάν είχε και άλλες που εξέδιδε και μου είπε όχι, ακόμη μου έλεγε κάποια άλλα πράγματα για το γραφείο αλλά δεν τα καταλάβαινα.
[…] Τότε αφού πήγαμε στην αποθήκη πήρα τηλέφωνο τον…, ο οποίος είναι σε μία ομάδα που δραστηριοποιείται με περιστατικά κακοποίησης γυναικών και μου είπε να πάρω στην γραμμή 15900 που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες, πράγμα που έκανα”.