Και κάπως έτσι, το Join έγινε η λέξη που με συνόδεψε όλη τη χρονιά. Παίζοντας με παράθυρα του laptop, άλλαζα οθόνες από zoom call σε zoom call στα οποία έπρεπε να κάνω Join. Δεν ήταν όμως αυτό μόνο το μοναδικό Join της καθημερινότητάς. Πάντα εκεί, σε ένα tab ολόδικό του ήταν ανοιχτός ο web player του Join Radio. Από νωρίς το πρωί και μετά με την Αφροδίτη, τον Δημήτρη μέχρι την Μιρέλλα, τον Παύλο και τις βραδινές setlists. Το tab δεν ήταν ποτέ στο mute -δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα zoom calls.

Το Join ήταν όμως και η λέξη για να περιγράψει τις πρώτες εξόδους με το άνοιγμα τις εστίασης. Όλες αυτές τις γεύσεις, τις μυρωδιές και κυρίως τα γέλια (ή και τα κλάματα) που μοιραζόμαστε πάνω από τραπέζια, πρόσωπο με πρόσωπο (ακόμα και αν είναι μασκοφορεμένα) και όχι στα τετραγωνάκια μιας 13αρας οθόνης που αγκωμαχά με κάποια χαμηλής ταχύτητας σύνδεση. Είναι το Join σε όλες αυτές τις συναυλίες που ποθήσαμε και μας έλειψαν. Και όταν από τον pop up player του Join Radio ακούστηκαν οι φρέσκοι Wolf Alice, αμέσως θυμήθηκα εκείνη τη βροχερή μέρη στην Πλατεία Νερού που ερωτεύτηκα παράφορα την Ellie Rowsel. Είναι το Join στις θεατρικές παραστάσεις, στις Σαββατιάτικες εξορμήσεις στην Επίδαυρο ή στην πάντα ζόρικη για να παρκάρεις Πετρούπολη.

Και φυσικά, το απόλυτο Join, αυτό των καλοκαιρινών διακοπών. Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Join Radio από αυτό. Εδώ και μερικές μέρες το feed του στο Instagram εμπλουτίζεται (και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται τις επόμενες εβδομάδες) με φωτογραφίες από λιμάνια, αεροδρόμια και διόδια. Ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι που προαναγγέλλει ένα νέο ταξίδι, μια νέα εμπειρία. Για όλο το καλοκαίρι θα μαθαίνουμε για τις καλοκαιρινές στάσεις της κοινότητας του Join. Νησιά, βουνά, μικροσκοπικά χωριουδάκια, παντού θα είναι ο Join. Συντροφιά και καταλύτης των κοινών αναμνήσεων, ένας χάρτης που ακούγεται δυνατά. Join the Ride. Μην υποτιμάς την ευκολία ενός web radio να βρίσκεται παντού, αμέσως, σε μια οποιαδήποτε οθόνη δίπλα σου. Δεν έχει χρειαστεί να βρεθείς νησί που πιάνει μόνο βραχέα, γι’ αυτό το κάνεις.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Join Radio (@joinradio)

Join, λοιπόν, στην οικειότητα ενός τόπου που τον ξέρω και με ξέρει. Σε αυτό το μέρος όπου πάντα θα με περιμένει μια αγκαλιά για να με υποδεχτεί και για να με αποδεχτεί χωρίς να ρωτά τίποτα. Αλλά και το Join σε αυτή την υπέροχη συνθήκη προσμονής για το ταξίδι της πρώτης φοράς σε ένα νησί που αποκαλύπτεται μέτρο στα μέτρο στα μάτια μου καθώς χαμηλώνει η μπουκαπόρτα του πλοίου. Η στιγμή της πρώτης ανάσας από το νέο τόπο, αυτή είναι η ώρα που μετριέμαι μαζί του, κάνω τα κουμάντα μου και νιώθω αν όντως υπάρχει κάτι εδώ που θα αλλάξει τον αέρα μου.

Ράθυμο μα ταυτόχρονα στιβαρό, σαν μέλι που χύνεται από ψηλά, το καλοκαίρι κολλάει στα δάχτυλα μου. Θριαμβεύει απόλυτα και σαρωτικά, σαν φίλτρο που περνά πάνω από την οθόνη του κινητού. Το μοιράζομαι κάθε στιγμή, σε αλατισμένα φιλιά, σε δύο ιδρωμένα ποτήρια με γλυκό υποβρύχιο, σε stories που γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα σε 24 ώρες, αλλά και σε posts με ψευδαισθήσεις αιωνιότητας.

Το ωραιότερο soundtrack του χρόνου έχει άρωμα καρύδας και auntan και θα παίζει πάντα σε ένα tab όλοδικό του, στο tab του Join Radio.