Το γυμνό είναι καλλιτεχνικό. Το ξέρουν οι curators του νεοϋορκέζικου Met και οι CEO του Pornhub. Και κάνει διαδικτυακή έκθεση με ερωτική τέχνη για να θαυμάσουμε τις καμπύλες των Classic Nudes από τα έξι καλύτερα μουσεία του κόσμου: Λούβρο θέλεις, έχει. Met, εννοείται. National Gallery γιατί οι Άγγλοι ξέρουν από Τέχνη και Prado, το καλύτερο ισπανικό μουσείο. Όσοι πήγατε Uffici απολαύσατε τους θησαυρούς των Μεδίκων και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη ρετροσπεκτίβα του Pornhub τα γυμνά των Γάλλων, του Musee d’Orsay.

Τα όργια που δεν θα δεις στο Pornhub, πιθανότατα είναι ήδη κρεμασμένα σε κάποιο τοίχο των άνωθεν μουσείων. Για κάθε πίνακα θα υπάρχει ακουστική περιγραφή όπως αυτές που ακούμε στις επισκέψεις μας στα μουσεία, βέβαια λίγο πιο πικάντικες. Το Pornhub ζήτησε από τον περφόρμερ MySweetApple να «ζωντανέψει» κάποιους από τους πίνακες του Ντεγκά, του Γκόγια και του Τιτσιάνο του αποθεωτή της αναγεννησιακής γυναίκας. Αν έχεις δει δια ζώσης την « βακχική γιορτή των Ανδρίων» στη Μαδρίτη, καταλαβαίνεις τον λόγο που δεν λείπει ο ζωγράφος από την Pornhub έκθεση.

Στο πρόμο βίντεο πρωταγωνιστεί η Τσιτσιολίνα, μούσα της μοντέρνας τέχνης και του Τζεφ Κουνς και πορνοστάρ με περγαμηνές. Εδώ οι λάτρεις της τέχνης θα απολαύσετε τα κλασικά έργα. “Αν το Pornhub υπήρχε πίσω στην εποχή του Σεζάν, είμαστε σίγουροι ότι ο κορυφαίος όρος αναζήτησης θα ήταν« γυναίκες που κολυμπούν”, λένε οι διοργανωτές.

https://t.co/Ys0v7dXQCl

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου θολώνει τα όρια ανάμεσα στην ερωτική τέχνη και την πορνογραφία. Το 2019 συνεργάστηκε με την γκαλερί Maccarone στο Λος Άντζελες παρουσιάζοντας την προβοκατόρικη τέχνη The Pleasure Principle. 

Αυτό θα πει διεισδυτική ματιά στην ιστορία της τέχνης.