Δεν είναι δύσκολο το να γράψεις για ποιο λόγο οι γυναίκες είναι η απόλυτη δύναμη του σύμπαντος, ο λόγος που ο πλανήτης συνεχίζει την αποστολή του. Το πώς το γυναικείο σώμα δεν είναι πεδίο βολής, αλλά μια μικρογραφία της πεμπτουσίας της ζωής, με σάρκα και οστά. Ναι, δεν είναι δύσκολο να γράψεις γιατί κανείς ποτέ δεν θα σταματήσει τα πλάσματα που θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο που να τους αξίζει, ειδικά αν είσαι η Κλέλια Ρένεση και το κάνεις με ένα ποστ στο Instagram, γυμνή, αγκαλιά με την κόρη σου. 

Η ηθοποιός που πολλές φορές έχει μιλήσει μέσα από την παρουσία της στα social media για όσα εμείς ίσως και να δυσκολευόμαστε να αρθρώσουμε, ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό. Στη φωτογραφία αυτή, ποζάρει γυμνή, στην παραλία, αγκαλιά με την κόρη της, γράφοντας πως το κλικ αυτό σηματοδοτεί την πρώτη επαφή της μικρής της με τη θάλασσα. 

Στη λεζάντα, η Κλέλια γράφει τον απόλυτο ύμνο στο γυναικείο φύλο, σχολιάζοντας όποιον αδυνατεί να δει το γυναικείο σώμα για αυτό που είναι, και όχι σαν σκεύος ηδονής. “Το σώμα μας δεν ειναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσής σου, ουτε καν στη διάθεσή σου”, γράφει σε ένα σημείο η ηθοποιός, για να καταλήξει πως “καμία μόνη”. Και κάπως έτσι, διαβάσαμε όλα όσα νιώθουμε μιλώντας για το concept “γυναίκα”, το πλάσμα που “κρατάει το σύμπαν στη θέση του”, αλλά και όσα νιώθουμε κάθε φορά που η έμφυλη βία μας χτυπά την πόρτα. Πως κάποιος ανάξιος να αντιληφθεί το μεγαλείο αυτού του φύλου χαραμίζει το δώρο της ηδονής.

“Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, ειμαστε οι μαμαδες οι γιαγιάδες κ οι προγιαγιάδες σας κ όποιο τσογλάνι ασελγεί πανω μας θα το φάει το μαύρο σκότος.”

Κλέλια, σε ευχαριστούμε για αυτό. 

Τι έγραψε η ηθοποιός:

“Πριν 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνων κόρη μου γυμνουλα, ακριβώς όπως την γέννησα και όπως γεννήθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται από αυτήν. Γυμνές και οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.

Όσα αίσχη και να γίνουν, οσο και αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς . Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου.

Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ουτε καν στη διάθεση σου.

Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα όντα μαγικά, με εντολές πανάρχαιες κ γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή κ την θεριεύουμε , κρατάμε το σύμπαν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη κ φροντίδα.

Αν σε ενα γυναικείο κορμί, εσυ βλέπεις μονο το σκεύος ηδονής σου κ οχι το μεγαλείο του, εισαι ανάπηρος σε ολα τα τερεν, κ τσαμπα σου δόθηκε το δωρο της ηδονής.

Δεν θα φοβίσετε τις γυναικες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ουτε πόντο το μεγαλείο μας κ την αποστολή μας.

Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, ειμαστε οι μαμαδες οι γιαγιάδες κ οι προγιαγιάδες σας κ όποιο τσογλάνι ασελγεί πανω μας θα το φάει το μαύρο σκότος.

Καμία μόνη, καμία μονη, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ”

Σε άλλα νέα, γυμνή Ρένεση, η γυναίκα Ρένεση, η μαμά Ρένεση, τσάκισε κάθε τσογλάνι σεξιστή, που δεν έχει καταλάβει ακόμα σε τι αναφέρεται, τι αγγίζει και με τι έρχεται σε επαφή όταν λέει τη λέξη “γυναίκα”, με μια μόλις φωτογραφία.