Όπως θυμάσαι, οι δρόμοι του “Έτερος Εγώ” και του Netflix χώρισαν οριστικά πριν ένα διάστημα, καθώς η Cosmote και η πλατφόρμα διαφώνησαν σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της σειράς. Τώρα, μαθαίνουμε και ποιο ήταν το οικονομικό deal, που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα και ΟΚ, το ποσό είναι μεγάλο. Σε άλλα νέα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στο podcast του Λάμπρου Φισφή, που όχι μόνο τρόλαρε συχνά τον σκηνοθέτη, αλλά κατάφερε και να αποσπάσει την πληροφορία ότι τα λεφτά που θα έπαιρνε από το Netflix ήταν πολλά. Πολλά πολλά. 

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, μιλώντας για την πρόταση που του έγινε από το Netflix ανέφερε πως “Η προσφορά δεν αφορούσε εξαψήφιο, αλλά επταψήφιο νούμερο, το οποίο δεν άρχιζε ούτε με ένα ούτε με δυο, οπότε το οικονομικό δεν ήταν το πρόβλημα”. Βέβαια, οι συζητήσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αφού τα εμπόδια ήταν πολλά. Πρακτικά, η πρόταση του Netflix ήταν να κατέβει η σειρά από την Cosmote, κάτι που η εταιρεία δεν δέχτηκε, με αποτέλεσμα οι δυο πλευρές να χάσουν αρκετό χρόνο για να βρουν τη χρυσή τομή. Η χρυσή τομή δεν βρέθηκε ποτέ, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ακόμα ένα πρόβλημα: ο τρίτος κύκλος, “Νέμεσις”. 

“Το πράγμα άρχισε να χαλάει όταν η COSMOTE TV αποφάσισε για τους δικούς της λόγους, οι οποίοι είανι απόλυτα σεβαστοί από την πλευρά μου, να το προβάλει το Netflix παντού, εκτός από την Ελλάδα και στην Ελλάδα να το παίζει μόνο η COSMOTE TV, και το Netflix αυτό δεν το δέχτηκε. Το Netflix από την αρχή είχε στο μυαλό του κάτι σαν το “La Casa De Papel”, δηλαδή πως ότι βγήκε κάτι στην Ισπανία, δεν πήγε καλά, το πήραμε εμείς, είχε δυναμική, το προωθήσαμε και έγινε.Το Netflix για να μπει στη μυθοπλασία μιας χώρας, το ενδιαφέρει πρωτίστως να παίξει στη χώρα που μπαίνει γι’ αυτό δεν έχει μπει ακόμα στην Ελλάδα, δηλαδή να έπαιρνε ελληνικό προϊόν και να μην το έδειχνε στην Ελλάδα, δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση”, ανέφερε ο δημιουργός.

Στο μεταξύ, το γεγονός ότι τελικά το “Έτερος Εγώ” δεν πάει Netflix δεν είναι νέο, αλλά διάολε, πάνω από 2 εκατ. ευρώ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ;