Να μεταφέρεις Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε τηλεοπτική σειρά θέλει σίγουρα θράσος. Ή να είσαι το καλύτερο συνδρομητικό κανάλι στον κόσμο που μπορεί να πάρει δυο οσκαρικούς ηθοποιούς και να τους βάλει να υποδυθούν το αρχετυπικό παντρεμένο ζευγάρι σε κρίση. Το “Σκηνές από ένα γάμο” θα επανεξετάσει την απεικόνιση της αγάπης, της επιθυμίας, της μονογαμίας, του θεσμού του γάμου μέσα από το φακό του Hagai Levi (του In Treatment και του κορυφαίου The Affair) και θα είναι η ιδανική επανένωση για τους Τσάστεϊν και Άιζακ από το “A Most Violent Year”.

https://www.youtube.com/watch?v=mKB57L2MfXY

H Τσάστεϊν αναλαμβάνει το ρόλο μετά την αποχώρηση της Μισέλ Ουίλιαμς για να υποδυθεί τη σύζυγό του Άιζακ σε μια δεκαετή χαρτογράφηση μιας συζυγικής σχέσης, από την αποσύνθεση, τη συμφιλίωση και ξανά από την αρχή. Ο Μπέργκμαν βασίστηκε σε δικές του προσωπικές εμπειρίες και στην μακροχρόνια σχέση του με την μούσα του Λιβ Ούλμαν. Στην σουηδική σειρά έξι επεισοδίων και στην τρίωρη κινηματογραφική βερσιόν πρωταγωνιστούσαν οι Liv Ullmann και Erland Josephson ως ένα παντρεμένο ζευγάρι που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην σχέση του.

Η σειρά θα ντεμπουτάρει στο HBO το  Σεπτέμβριο και θα είναι διαθέσιμη στο HBO Max. Να σημειωθεί ότι η ταινία του Σουηδού σκηνοθέτη προοριζόταν για την τηλεόραση κι τροποποιήθηκε για το σινεμά. Ο Χάγκαϊ Λεβάι  θα γράψει το σενάριο και θα την σκηνοθετήσει μαζί με τον Μάικλ Ελενμπεργκ.

https://twitter.com/scribeSelene/status/1413218624156884993?ref_src=twsrc%5Etfw

Να σημειωθεί ότι η πανδημία χτύπησα το Νοέμβρη και τα γυρίσματα της σειράς καθώς μέλη του συνεργείου βρέθηκαν θετικοί σε τεστ COVID-19 και μπήκαν σε καραντίνα.

https://twitter.com/paulkleinyoo/status/1413194533244968964?ref_src=twsrc%5Etfw

Υποψηφιότητες Emmy’s  μάλλον βρήκατε σε ποιους θα δώσετε τα βραβεία σας.