Δεν είναι ότι θέλουμε και πολύ σαν λαός, αλλά βρήκαμε έναν λόγο να διχαστούμε, να χωριστούμε σε φυλές με σημαία μας τα hashtags, να μπούμε σε γκρουπ, να ρίξουμε Χ σε καταστήματα εστίασης και να ανεβάζουμε το αγαπημένο μας πράγμα στον κόσμο, παντού: την άποψή μας. Η πανδημία, μέσα σε όλα, γέννησε και κάποια φεϊσμπουκικά γκρουπ που ταλαντεύονται πάνω στην κλίμακα του απολαυστικού παύλα επικίνδυνου. Μη σας τα πολυλογούμε, μπήκαμε σε ένα από αυτά, που μετρά πάνω από 70.000 μέλη και ευλπιστούμε πως τα περισσότερα δίνουν εκεί το παρών για τον ίδιο λόγο και εμάς: να μελετήσουν το φαινόμενο.

Το πιο εύκολο συμπέρασμα που μπορείς να βγάλεις για τους ανθρώπους που εναντιώνονται στο “μπόλι“, το κάνουν παντιέρα και το παίρνουν και εξαιρετικά σοβαρά, είναι πως ο άνθρωπος, σαν ον, έχει ανάγκη να συσπειρώνεται και να ψάχνει αποδείξεις για όσα συμβαίνουν στον εγκέφαλό του από τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Εκτός των επιχειρηματιών της εστίασης και των εργαζομένων που αντιτίθενται στο “vaccine control” που έχει προταθεί από την κυβέρνηση σχετικά με τη λειτουργία του κλάδου, στο γκρουπ φαίνεται να υπάρχουν και εμβολιασμένοι, καθώς και εκείνοι οι γραφικοί τύποι που πιστεύουν πως οι ίδιοι και ο μικρόκοσμός τους είναι στόχος μιας τεράστιας συνωμοσίας. 

Σε κάθε περίπτωση οι τύποι του γκρουπ αυτού:

Στηρίζουν το “μη διχάζεστε, αδέρφια”

Θεωρητικά αντιτίθενται στον άτυπο κοινωνικό διαχωρισμό “εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι”, θεωρώντας πως ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι να παλεύει αδερφός με αδερφό, ωρέ. 

Γουστάρουν Χρήστο Δάντη και Άντζη Σαμίου, αλλά περισσότερο από όλους γαπούν τον Πετράκο

Από τις αναρτήσεις δεν λείπουν ποστ, τοποθετήσεις και “επιστημονικές έρευνες” (γελάμε) του Γρηγόρη Πετράκου, με λεζάντες τύπου “επιτέλους κάποιος λέει αλήθειες” και λοιπά. Δεν προσέξαμε αν ο Γρηγόρης Πετράκος είναι μέλος του γκρουπ και αυτό τώρα συνειδητοποιούμε πως είναι τεράστια παράλειψη. 

Μαζεύονται συχνά

Μέλη του γκρουπ φαίνεται να κάνουν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας. Άτομα από άλλες πόλεις τους παρακαλούν να “έρθετε και από εδώ να γίνουν πραγματάκια”. 

Νομίζουν ότι τους φοβούνται

Στο μεταξύ, το Facebook τους μπανάρει συνεχώς, μη επιτρέποντάς τους να προσκαλούν άλλα μέλη και να σχολιάζουν. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάποια από τα σχόλια φλερτάρουν με την επικινδυνότητα. Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιοι τα μπαναρίσματά τους τα μεταφράζουν ως φόβο από το ίδιο το Facebook και αυτούς που “θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο”. Ναι αυτοί λέει τους φοβούνται γιατί έχουν καταλάβει τι γίνεται και αποτελούν κίνδυνο για το μεγάλο σχέδιό τους. 

Δεν γουστάρουν ΝΔ, αλλά δεν ξέρουν τι γουστάρουν

Εννοείται η ΝΔ είναι εχθρός. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν βρει σύμμαχο. 

Παίζει να νομίζουν ότι φλερτάρουν με την εξουσία

Αρκετοί χρήστες, περήφανοι για τα πολλά μέλη που μετρά η ομάδα, προτείνουν να κατέβουν όλοι μαζί σε εκλογές “έχοντας στο τσεπάκι την εξουσία”. Συνεχώς μετριούνται και αναμένουμε πώς και πώς τα giveaways.

Θέλουν να πάρουν δημοσιότητα

Αναρτούν συνεχώς δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν την ομάδα, περήφανοι για τη δημοσιότητά τους. 

“Μας υπνωτίζουν με το εμβόλιο”

Το καλύτερο κομμάτι, είναι αυτό με τις θεωρίες τους. Μια από αυτές είναι πως με το εμβόλιο μας υπνωτίζουν. Προς το παρόν δεν έχουμε βρει κάτι για τσιπάκι, αλλά ΟΚ, τα σχόλια είναι πολλά. 

“Καλησπέρα στην υπέροχη ομάδα” 

Τέλος, υπάρχουν εννοείται και οι αγαπημένοι μας: οι καλημεράκιδες και καλησπεράκιδες των Facebook. “Καλησπέρα στην υπέροχη ομάδα” αναρτώνται αρκετά συχνά και συνήθως τέτοια ποστ καταλήγουν σε σχόλια με συνταγές για φακές. Φακές χωρίς μπόλι. Καλά όχι, καταλήγουν σε χαρές και ευχές να πετύχει ο σκοπός της ομάδας και να γίνουν περισσότεροι.