Πριν ένα διάστημα, ένα μήνυμα “σεντόνι” φτάνει στα DM του Provocateur. Ένας νέος, γκέι άντρας, μοιράζεται μαζί μας την ιστορία της σχέσης του με τον “άνθρωπο της ζωής του”, όπως τον αποκαλεί. Μέσα σε λίγες γραμμές, το νησί της Κέρκυρας μεταμορφώθηκε σε backround μιας ιστορίας από εκείνες που σε κάνουν να ξαναβρίσκεις την πίστη σου στο θάρρος μιας εξομολόγησης, στη δύναμη μιας σύντομης κατά τα άλλα συνάντησης και στις σχέσεις από απόσταση. Τουλάχιστον αν είσαι από εκείνους που την έχουν χάσει στον βωμό του κυνισμού, που έχει αναδειχθεί σε απαραίτητο εργαλείο επιβίωσης. 

Ζητήσαμε από τον Μ. (που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του) να μας γράψει την ιστορία του και το έκανε. Σαν μας την εξιστορεί μετά από δυο ποτά σε κάποιο μπαρ, που μόλις έχει αρχίσει να αδειάζει και ο μπάρμαν μας έχει φέρει λίγο πιο κοντά. Ή μάλλον σαν outline σεναρίου, που έχει στόχο να μας κάνει να ξαναπιστέψουμε πως το σινεμά τελικά έχει όντως τις ρίζες του, στην πραγματική ζωή. Μπορεί και σε κάποια παραλία της Κέρκυρας.

“Μια ιστορία αγάπης απρόσμενη και μαγική”

Αύγουστος του 2018

Αυτή η ιστορία αγάπης ξεκινάει με ένα επαγγελματικό συνέδριο. Όντας φοιτητής στο πρώτο έτος της σχολής μου στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισα πως όσο πιο πολλές γνώσεις συλλέξω, τόσο το καλύτερο. Έτσι, ο Αύγουστος του 2018 με βρίσκει στην Κέρκυρα, σε ένα μεγάλο συνέδριο του καλοκαιριού. Εκεί, πέρα από την επιμόρφωση, στο πρόγραμμα υπήρχε και η διασκέδαση με την παρέα μου. Φτάνοντας στο νησί, λοιπόν, είπα στον εαυτό μου πως θα περάσω καλά μόνο με την παρέα μου και για να συγκεντρωθώ στο συνέδριο, θα διαγράψω την εφαρμογή γνωριμιών που διέθετα. 

Λίγα δευτερόλεπτα πριν διαγράψω την εφαρμογή έρχεται ένα μήνυμα από τον Ν. Ο Ν μου ζητάει να βρεθούμε και να τα πούμε χαλαρά. Μια φωνή μου ψιθύρισε τότε, ότι ίσως πρέπει να βγω με το άτομο που μου έστειλε το μήνυμα. Κανονίζουμε, λοιπόν, ένα ραντεβού στο κέντρο της Κέρκυρας και το κλικ ήταν άμεσο. Με το που ξεκινήσαμε να μιλάμε ένιωσα μία σύνδεση, την οποία δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά στην ζωή μου. Εγώ, ο Μ, ένιωθα ασφαλής, γαλήνιος και ήρεμος με έναν άνθρωπο 15 χρόνια μεγαλύτερό μου, που μόλις γνώρισα.

Η νύχτα περνάει και μας βρίσκει σε μία παραλία, να ξαπλώνουμε και να κοιτάμε τα αστέρια. Τότε ο Ν γυρνάει και μου λέει «μην με κοιτάς έτσι, γιατί στο τέλος θα ερωτευτούμε». Που να ήξερε τι θα ακολουθήσει…

Ιανουάριος 2019 

Μετά από τόσους μήνες, κρατούσαμε μια χαλαρή επαφή και υπήρχαν εβδομάδες που μιλούσαμε κάθε ημέρα. Για κάποιο λόγο, ακόμη και να προσπαθούσα να βρεθώ με άλλα άτομα, δεν μπορούσα να νιώσω όμορφα, γιατί κανένα άτομο δεν με έκανε να νιώθω, όπως ο Ν.

Στις 3 Ιανουαρίου, λοιπόν, παίρνω την απόφαση. Του στέλνω μήνυμα, στο οποίο του αναλύω όλα μου τα συναισθήματα για αυτόν και πως θέλω να ξεκινήσουμε μια σχέση από απόσταση. Προς έκπληξή μου (αλλά και ανακούφιση ταυτόχρονα) μου λέει πως και αυτός με σκέφτεται από τότε που γνωριστήκαμε και ότι θέλει να τα φτιάξουμε από απόσταση.  Έτσι, ξεκίνησε η όμορφη ιστορία μας.

Ιούλιος 2021

Περίπου 3 χρόνια αργότερα είμαστε ακόμη μαζί και συνεχίζουμε την σχέση από απόσταση, πράγμα δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο. Βρισκόμαστε κάθε μήνα για τουλάχιστον μια εβδομάδα και περνάμε την πλειονότητα του καλοκαιριού μαζί. Κάνουμε πολλά όνειρα για το μέλλον, όπως το που θα μένουμε (Θεσσαλονίκη ή Κέρκυρα), το αν θα κάνουμε οικογένεια και το πως θα ζούμε. Ξέρετε οι σχέσεις από απόσταση είναι πολύ δύσκολες όταν αγαπάς. Αν δεν αγαπάς και δεν είσαι ερωτευμένος είναι κάτι πανεύκολο. Λες ότι έχεις σχέση και παράλληλα μπορείς να βρίσκεσαι με άλλα άτομα. Αν όμως αγαπάς και είσαι φουλ ερωτευμένος, 3 χρόνια αργότερα, η σχέση από απόσταση είναι μαχαίρι στην καρδιά. Το να βλέπεις την αγάπη σου να φεύγει μετά από το ταξίδι της μαζί σου και να γυρνάς σε ένα άδειο σπίτι, χωρίς αγκαλιές και φιλιά είναι δύσκολο. Από την άλλη η έντονη αγάπη και το πάθος σε ανταμείβουν πλήρως. 

Με αυτόν τον άνθρωπο, τον 15 χρόνια μεγαλύτερό μου, με τον Κερκυραίο της καρδιάς μου, θέλω να περάσω όλη μου την ζωή. Ξέρω ότι η Ελλάδα έχει πολλά ταμπού και τα συμπληρώνουμε όλα… Είμαστε δύο γκέι άνδρες, με διαφορά ηλικίας και σε μια σχέση από απόσταση. Αλλά ειλικρινά ξεχνάμε κάθε αρνητική σκέψη, την στιγμή που θα αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο.

Να την κυνηγάτε την αγάπη παιδιά, είναι πολύ όμορφο και έντονο συναίσθημα!