Αν κάτι μπορεί να μας διδάξει αυτή η πανδημία είναι ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τους κομπλεξισμούς μας και να παραδεχτούμε ότι “τι να λέμε” μας έχει λείψει να χορεύουμε αγκαλιασμένοι πάνω στα τραπέζι με Καίτη Γαρμπή.

Η Καιτάρα με την καρδιά από ατόφιο χρυσάφι, το λαϊκό κορίτσι με την φωνάρα που μπορεί να σου πει όλο τον αστρολογικό σου χάρτη και συνταγές για μαγειρευτά, η μάνα που όταν βλέπει το μονάκριβο γιο της να τραγουδάει, συγκινείται θα κάνει απόψε επίσκεψη στο μαγαζί του Φοίβου Δεληβοριά. Ο Φοίβος σίγουρα έχει απενοχοποιήσει για τους φασαίους τα μπουζούκια (επιτέλους) και προσκαλεί από την Άννα Βίσση και την Καίτη Γαρμπή μέχρι την Μποφίλιου και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη σκηνή του. Γιατί ξέρει ότι οι μουσικοί δεν έχουν έριδες μεταξύ τους και όταν είναι  φτασμένοι και χορτασμένοιι δεν τους νοιάζουν ούτε οι μαρκίζες ούτε οι κόντρες. Καίτη, ο λαός σου περιμένει την αποψινή βραδιά εδώ και μήνες.

Σε ένα αναψυκτήριο λοιπόν θα μαζευτούμε απόψε να περάσουμε καλά. Και ο Φοίβος που ξέρει ότι μόλις εμφανιστεί η Καιτάρα –βασικά μόλις μπει η εισαγωγή από το κομμάτι της-θα σειστεί το σύμπαν  από τις φωνές. Και φρόντισε να γυρίσει το πιο παιχνιδιάρικο τρέιλερ για την βραδιά, φορώντας μίνι φούστα, ξυπόλητος. Liberte, Egalite, Kaite Garbe.

Δυο είναι οι λόγοι που έχει ενθουσιαστεί κάθε κάτοχος εισιτηρίου απόψε: η νοσταλγία είναι ο κυριότερος. Μας γυρνά πίσω σε μυθικές βραδιές η Καιτάρα χωρίς μάσκες και ιούς επικίνδυνους, σε παρείστικες κραιπάλες που θυμάσαι για χρόνια. Μια ανακατάληψη της κανονικότητας είναι ο άλλος. Μια κάποια διεκδίκηση μιας καλοκαιρινής βραδιάς γεμάτη γέλια, χορούς, συναντήσεις τυχαίες με φίλους, μιας κανονικότητας.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης σχολίασε ότι κλαίει από τα γέλια με το βιντεάκι του Φοίβου με φούστα. Φοίβο, την επόμενη φορά δες RuPaul Drag Race να το κάνεις σωστά. Με κορσέδες και κοντούρινγκ.  Καιτούλα, κανόνισε την Ιεροσυλία να πεις.

Photo Credits: Δημήτρης Μακρής