Ένας από τους πιο σημαντικότερους dj της εποχής μας, ο θρυλικός παραγωγός των Ninja Tune και Soulbeat Records, Dj Vadim, θα βρεθεί στην ταράτσα του Gazarte, φιλοξενούμενος των Α-side & Enter Events για να μας χαρίσει «τόνους θετικών vibes», αυτά που, αναγκαστικά, περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες μέσα σε τέσσερις τοίχους. Μαζί του η εξαιρετική τραγουδίστρια Sena για ένα σετ από hip hop, soul, funk, trop hop και bass μελωδίες που θα κάνουν το dancefloor του Gazarte να επιστρέψει στην δική του «κανονικότητα».

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά και όχι από την οθόνη μας ένα μοναδικό show. Μέχρι να έρθει η Παρασκευή, όμως, διαβάστε τα όσα μοιράστηκε μαζί μας ο DJ Vadim λίγο πριν ξεσκονίσει για τα καλά τους δίσκους του και μας «αναγκάσει» σε αδιάκοπο χορό.

Vadim, πώς είσαι αυτή την περίοδο; Η κατάσταση βελτιώνεται, οπότε είμαι σίγουρος ότι είσαι χαρούμενος που μπορείς να παίξεις ξανά τη μουσική σου.

Κανείς δεν περίμενε αυτή την πανδημία, oπότε μόλις ξεκίνησε με το lockdown, όλοι αναφώνησαν “whoa”. Ήταν λες και αυτή η κατάσταση βγήκε από ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι ότι δεν θα έπαιζα μουσική για 18 μήνες αλλά εδώ είμαστε. Τώρα, φυσικά, βγαίνουμε ξανά αλλά και πάλι υπάρχουν ψίθυροι γι ‘αυτή τη νέα μετάλλαξη και το πόσες περισσότερες γ******** μεταλλάξεις θα έρθουν. Δεν μπορούμε απλά να κλείσουμε για πάντα. Θα πρέπει να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να μην χρειάζεται να κλείσουμε το χειμώνα ξανά.

Ήσουν πολύ παραγωγικός και μπορούμε να το πούμε ακούγοντας το τελευταίο διάστημα, σωστά;

Κυκλοφόρησα ένα “unreleased” άλμπουμ πέρυσι – το Lost and Found Vol.1 Έχω ένα νέο άλμπουμ που έρχεται σε 2 μέρη, Vol 1 και Vol 2. Tο πρώτο single θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, 9 του μήνα. Από τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει και το άλμπουμ. Δουλεύω επίσης ένα instrumental δίσκο και συνεχίζω να δημιουργώ τόνους μουσικής.

Μισείς πραγματικά την μονοτονία; Συνδυάζεις electronica, hip hop, soul, funk, dub and bass και reggae με αξιοσημείωτο τρόπο. Όλα αυτά απαιτούν καλό γούστο αλλά και σκληρή δουλειά.

Προσπαθώ πάντα να είμαι ο εαυτός μου, να παραμένω στη λωρίδα μου. Όταν ακούω τα κορυφαία 40 κομμάτια, ή ακόμα και τα κορυφαία ραπ κομμάτια, καταλαβαίνω ότι τα άτομα που ξεχωρίζουν, είναι λίγα. Μπορεί να είναι καλά κομμάτια, αλλά σπάνια ακούς διάφορα είδη μέσα σε αυτά. Δεν είναι όπως πριν 10/20 χρόνια. Τώρα όλα, συμπεριλαμβανομένης της ποπ, είναι λίγο απ’ όλα. Σε κάποιες περιπτώσεις μου αρέσουν τα “crossover” γιατί το hip hop από μόνο του είναι αυτό, μια μουσική που δημιουργήθηκε από πολλά είδη. Αλλά υπάρχει κάτι το πολύ αποστειρωμένο σε όλο αυτό που συμβαίνει τώρα.

Θα βρεθείς στην Ελλάδα, στα μέσα του καλοκαιριού. Πρέπει να είσαι ενθουσιασμένος.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι χαρούμενος και μόνο που βγαίνω από το σπίτι.

Ξέρεις, υπάρχει μια απίστευτη ανάγκη για καλή μουσική και καλή ατμόσφαιρα μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει. Τι θα ακούσουμε από εσένα;

Μίλησα με πολλούς καλλιτέχνες και η παρουσία του κόσμου, ιδίως εκτός των μεγάλων πόλεων είναι μειωμένη. Οι άνθρωποι είναι κάπως επιφυλακτικοί ή απλά ο νέος κόσμος δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί πλήρως. Υπάρχει και η έλλειψη χρημάτων, δεν ξέρω. Αλλά ξέρεις κάτι, γ**** το. Εγώ βαρέθηκα με το να κάθομαι στο σπίτι βλέποντας online dj set και Netflix. Θέλω να βγω έξω στον πραγματικό κόσμο , να γνωρίσω πραγματικούς ανθρώπους. Να πιω μια μπίρα και γελάσω ξανά.

 

Τι περιμένεις από τους Έλληνες που σε ακούν φανατικά; Δεν βλέπουμε την ώρα να σε ακούσουμε.

Αυτό είναι υπέροχο. Λατρεύω την Ελλάδα, το φαγητό, την ιστορίας της, τον πολιτισμό της και φυσικά το κοινό της το οποίο ήταν πάντα πολύ ζεστό.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν προσγειωθείς στην Αθήνα και ποιο είναι το τελευταίο
πριν βρεθείς και πάλι στο στο αεροπλάνο;

Δεν είμαι σίγουρος, δεδομένου ότι εξακολουθούν να υφίστανται διάφοροι περιορισμοί. Έτσι, νομίζω ότι θα φιλήσω το έδαφος όταν φτάσω μόλις μόνο και μόνο γιατί τα κατάφερα.

Θα μας μιλήσεις για τη συνεργασία σου με τη Sena; 

Ναι, φυσικά. Συναντηθήκαμε το 2004, δημιουργήσαμε ένα άλμπουμ το 2015 και τώρα ερχόμαστε στην Ελλάδα γιατί ζούμε στη Βουδαπέστη… Είναι μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες και vocalist, όπως και performer. Είναι απλά εκπληκτικό άτομο.

Τι μπορεί να περιμένει ένας θαυμαστής του DJ Vadim στο εγγύς μέλλον;

Τόνους θετικών vibes!