Κατά καιρούς αγγελίες και σημειώματα καρφωμένα σε πίνακες ανακοινώσεων πολυκατοικιών, έχουν προκαλέσει περισσότερο γέλιο και από εκείνο το αγαπημένο σου ανέκδοτο που τελικά αρέσει μόνο σε εσένα. Γενικώς, αν ο σουρεαλισμός είχε σπίτι, θα ήταν κάποια ελληνική πολυκατοικία. Ποιος έχει ξεχάσει τον ένοικο που είχε κρεμάσει ένα εσώρουχο στον πίνακα ανακοινώσεων, δηλώνοντας πως καλό θα ήταν να μην πέφτουν στο μπαλκόνι του για τον “αναστατώνουν”; Ή τον άλλο, που απάντησε με εξώδικο σε ζωγραφισμένα πουτσ@κια σε ανακοινώσεις; Ίσως όλοι, εκτός από εμάς, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Αυτή τη φορά, μια αγγελία-έπος βρέθηκε σε δρόμο του Παγκρατίου. Η κυρία Μαρία μας ψάχνει συγκάτοικο, προκειμένου να μοιραστούν τα έξοδα του σπιτιού. Γενικώς, η κυρία Μαρία ξέρει τι ψάχνει, δεν είναι φλου. Οι προϋποθέσεις είναι απλές: ο τύπος ή η τύπισσα θα πρέπει να μην έχει σκυλί, κορωνοϊό και εθισμό στο τσιγάρο. Τρία απλά πραγματάκια. 

“Ζητείται συγκάτοικος για μοίρασμα εξόδων σε διαμέρισμα 3άρι χωρίς σκυλί, χωρίς κορωναϊό, χωρίς να καπνίζει. Κύριος, ζευγάρι, κυρία, κοπέλα
 

Πληροφορίες κ. ΜΑρία“, γράφει η αγγελία. 

Στο τέλος αναφέρεται: “Ζητείται κυρία για φύλαξη ηλικιωμένων σε επαρχία να μείνει μέσα”. 

Γενικώς, η κυρία Μαρία ξέρει τι ζητάει.