Ναι, η πανδημία άλλαξε τις ζωές μας, και μέσα σε όλες τις αλλαγές που επέφερε, ήταν και η αύξηση της λίστας με τα ονόματα που βλέπουμε παντού. Τσιόδρας, Σύψας, Μόσιαλος είναι μερικά από τα ονόματα που -κακά τα ψέματα- ίσως και να ευχόμασταν να μην είχαμε μάθει ποτέ. Μετά, όμως, έρχεται η Παγώνη. Η Ματίνα Παγώνη. Όλα κι όλα, αν υπάρχει ένα πρόσωπο που καταφέρνει να φωτίσει ένα τηλεοπτικό παράθυρο, ακόμα και αν μιλάει για τον ιό που άλλαξε από την καθημερινότητα, μέχρι τη στάση μας απέναντι στη ζωή μέχρι το pH των χεριών μας, είναι η κυρία Παγώνη. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά όταν ένα μπλε σακάκι πλαισιώνει ένα ξανθό πρόσωπο, με έντονο κραγιόν και μαύρο eyeliner. 

Το βιογραφικό και τα bullets με τους ρόλους της Ματίνας Παγώνη είναι πλούσιο, ωστόσο, έχουμε βάσιμες υποψίες πως ήρθε στην πανδημική ζωή μας με διπλό ρόλο. Ο ένας προφανώς είναι να ρίξει τα επιστημονικά φώτα της σε όλες τις σκοτεινές, μη covid free γονίες του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μας. Ο άλλος όμως είναι να σπάσει κάθε στερεότυπο, κάθε βαρετό στεγανό, που θέλει τους υγειονομικούς να ζουν και να εκφράζονται σαν άοσμοι πομποί πληροφορίας. Γιατί, παιδιά, η Ματίνα Παγώνη, προφανώς και ξέρει τι λέει σε επίπεδο πανδημίας, αλλά το πώς το λέει ξεφεύγει από τα πληκτικά στενα πλαίσια του επιστημονικού dress code και αυτήν ακριβώς την τηλεόραση θέλουμε.

Η Ματίνα Παγώνη, με τούτα και με κείνα, έχει μετουσιωθεί σε πανδημική ινφλουένσερ. Δεν κατάφερε τυχαία να κερδίσει έναν δηλωμένο φαν, που της έκανε μια άτυπη πρόταση γάμου, τη στιγμή του εμβολιασμού του. Ο τύπος πρακτικά της αφιέρωσε το ίδιο του το εμβόλιο. Δεν έτρεξαν τυχαία να την καλέσουν στο Dancing With The Stars, ήξεραν πως ένα τανγκό της Παγώνη, μετράει ακραία περισσότερο από την ίδια την παρουσία της Δούκισας Νομικού στο show. Και της Ζέτας Μακρυπούλια. Σχώρα μας, Ζέτα, αλλά εδώ μιλάμε για influence. Φρέσκο αίμα.

Στο μεταξύ, ζούμε για τα παράδοξα και τις αντιθέσεις. Γιατί ποιος περιμένει από μια επιστήμονα να εξηγήσει έναν τραυματισμό με όρους ματιάσματος. Κανείς! Κι όμως, η Ματίνα Παγώνη το έκανε. Σε συνέντευξή της στο Happy Day και στην Όλγα Λαφαζάνη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε “να σας πω την αλήθεια, πιστεύω με μάτιασαν”. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι έπεσε η γυναίκα από τις 12ποντες γόβες της και χτύπησε το χέρι της. “Τι να κάνω, έκανα μια επίσκεψη και πήγαινα στο γραφείο, φορούσα το 12ποντο και λογικό ήταν να κουβαριαστώ”. Μετά από τόσα βίντεο και σχόλια, για τα μπλε γυαλιά της, είμαστε πεπεισμένοι πως όλα τα γυαλιά ηλίου με μπλε σκελετό ξεπούλησαν. 

Για το τέλος να πούμε πως η Ματίνα Παγώνη είναι ινφλουένσερ με τους δικούς τους όρους. Έχει ρίξει Χ στην ιδέα των social, ούτε Facebook δεν έχει. Δέχεται τηλέφωνα, λέει, στα οποία οι άνθρωποι τη ρωτούν αν πρέπει να εμβολιαστούν. Είμαστε σίγουροι πως τη ρωτούν και από πού ψωνίζει και γίνεται ένα άτυπο, sponsored, τηλεφωνικό πανηγύρι. 

Ματίνα Παγώνη, σε ευχαριστούμε που κάνεις αυτό το επεισόδιο Black Mirror λιγότερο βαρετό.