Σε χθεσινό του σκίτσο ο Αρκάς, παρομοίασε τον κορωνοϊό με φωτιά και το εμβόλιο με πυροσβέστη, που απλώνει το χέρι του για να σώσει τον αντιεμβολιαστή και εκείνος αναρωτιέται “γιατί να σε εμπιστευτώ; Πρώτη φορά σε βλέπω”. Κάπως έτσι, κέρδισε σχολιάκι-δώρο από τον Γρηγόρη Πετράκο. Θα χρειαστούμε ποπ κορν;

Μετά από καιρό, ο Αρκάς επανέρχεται στον στίβο των κοινωνικοπολιτικών σχολίων, με ανάρτηση σχετικά με τους αρνητές του εμβολίου για την Covid-19. Στο σκίτσο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, απεικονίζεται ένας άνθρωπος σε περβάζι, ο οποίος αρνείται τη βοήθεια πυροσβέστη έναντι της φωτιάς που φαίνεται να έχει ξεσπάσει στο σπίτι του. Μετάφραση: αντιμεμβολιστές, σας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάτε στα δόντια.

Η ανάρτηση του Αρκά δέχτηκε πολλά θετικά σχόλια, αλλά προφανώς, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις. Πολλοί χρήστες ανέφεραν πως αντί να “κουνάει το δάχτυλο”, θα ήταν καλό να ευαισθητοποιήσει το κοινό του, προκρίνοντας τα θετικά των εμβολίων, τα οποία είναι πολύ σημαντικότερα και περισσότερα από τις παρενέργειες. Προφανώς, πέραν αυτών των ιδεών, έκαναν την εμφάνισή τους οι “αντιεμβολιαστές συνείδησης” αλλά και όσοι θεώρησαν το σκίτσο ένα ακόμα δείγμα συστημικής προπαγάνδας. 

Μέσα στον πανικό σχολίων που κατέληξε να μετατρέπεται η ανάρτηση, την εμφάνισή του έκανε και ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος -μετά το μονόπλευρο beef του με τον Πάνο Κιάμο– δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει ακόμα μια φορά για “πειραματικά σκευάσματα”, εκφράζοντας την “απογοήτευσή” του με τον “κακομοίρη Αρκά”. 

“Οι σώφρονες άνδρες μεγαλώνοντας νοιάζονται περισσότερο για την ψυχή τους και την υστεροφημία τους παρά για τα χρήματα και την εξουσία… Εσύ βρε κακομοίρη Αρκά έχτισες όλη σου τη ζωή σε ένα έργο και έρχεσαι τώρα να παρασύρεις όλους αυτούς που σε αγάπησαν να κάνουν ένα πειραματικό σκεύασμα που δεν τους αφορά μιας και δεν κινδυνεύουν… Πού την είδες τη φωτιά; Μόνο εσύ καίγεσαι απ’ό,τι βλέπεις… Τι απογοήτευση!”, σχολίασε ο τραγουδιστής που από ό,τι φαίνεται φιλοδοξεί να αποκτήσει τίτλο “επιστήμονα”. Προχωράμε.