Μέσα σε 90 λεπτά μια rom con (κλείσιμο ματιού) ταινία θέλει να τα βάλει με την πατριαρχία, τους κοινωνιοπαθείς άντρες με το σύνδρομό του “καλού παιδιού” που τελικά αποδεικνύονται τα μεγαλύτερα τοξικά αποβράσματα που θα συναντήσεις στο δρόμο σου. Ιλάιζα Σλέσινγκερ, θεόσταλτη Αμαζόνα (ίσως υπερβολή) της γυναικείας stand up σκηνή, σε χαιρετάμε.

https://twitter.com/iliza?ref_src=twsrc%5Etfw

Μια πραγματική ιστορία βγαλμένη από τον εφιαλτικό κόσμο των κακών ραντεβού. Ο άντρας που λέει ψέματα/υποδύεται ένα άλλο χαρακτήρα για να σε πείσει να βγεις μαζί του. Η ταλαντούχα φεμινίστρια και κωμικός Ιλάιζα Σλέσινγκερ έκανε μια ειλικρινέστατη ταινία για όλες τις γυναικείες ανασφάλειες μιας γυναίκας 35αρας που γίνονται βούτυρο στο ψωμί ενός άνδρα που κάνει τα πάντα για να μπει στο βρακί της. Λέει φούμαρα για την επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική του ζωή γιατί δεν μπορεί απλά να κυκλοφορήσει ως άλλος ένας λούζερ εκεί έξω.

Μετά από μια κακή οντίσιον μια stand up κωμικός που θέλει διακαώς να κάνει παρέα με ηθοποιούς στη μεγάλη βιομηχανία συναντά τον πιο ενοχλητικό γκόμενο εκεί έξω, τον “θα γίνω δουλάκι σου μέχρι να σου γίνω τόσο απαραίτητος που δεν θα μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς έμενα και φυσικά με επινοημένη ταυτότητα”. Λεφτά, σπουδές και status όλα ψέματα γιατί αυτά θεωρεί ο άνδρας της πατριαρχίας ότι έχει ανάγκη κάθε γυναίκα. Όχι απλά κάποιον που την σέβεται, την αγαπά και την στηρίζει. Προχωράμε.

https://twitter.com/iliza?ref_src=twsrc%5Etfw

Κάθεται δίπλα της σε αεροπλάνο και της πουλά παραμύθα. Το κορίτσι τον βάζει σε friend zone μετά από κάποιο διάστημα αλλά σε μια μεθυσμένη βραδιά τα πράγματα γίνονται λιγότερο φιλικά και καταλήγουν ζευγάρι. Η κολλητή της –ευτυχώς- αρχίζει και βλέπει τα φάουλ του ψυχοπαθή που την φλόμωσε στο ψέμα (πιθανότατα μεγάλωσε σε περιβάλλον που ο πατέρας κεράτωνε μανούλα αλλά μανούλα δεν χάλασε το σπίτι της και ξαμόλησε γιόκα της κακοποιημένο ψυχικά στην κοινωνία να ξεσπάσει την τοξική αγάπη του σε αθώες γυναίκες) και της το λέει. Μάργκαρετ Τσο, υπέρτατη.

Αν ξέρετε τον όρο catfishing, θα σας αρέσει η ιδέα (στην πράξη δεν καταφέρνει να αποδώσει καλά την ιδέα). Πολλές γυναίκες χειραγωγούνται σε σχέσεις από μισογύνηδες που μεταμφιέζονται σε ιδανικούς γκόμενους.

Ο Ράιαν Χάνσεν είναι εκπληκτικός στο ρόλο του Ντένις, που σοκάρει τον θεατή όταν αντιλαμβάνεται την σκληρότητά του. Καταφέρνει να εγκλωβίσει την Άντρεα σε μια κακοποιητική σχέση και στο τέλος ζητά και τα ρέστα. Φυσικά και μπορεί.

https://twitter.com/thebreesnys/status/1410813525417660416?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ταινία βλέπεται ευχάριστα μια Τρίτη βράδυ στο Netflix αλλά,  θα σε βάλει σε σκέψεις για την πολιτική των φύλων και την κυριαρχία των αρσενικών πάνω στις θηλυκότητες. Μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στις φεμινιστικές ταινίες της χρονιάς, τύπου Promising Young Woman.

Βέβαια, η τελευταία πράξη είναι χαοτική. Θα το βρει στο μέλλον, όταν σταματήσει να παίζει με ασφάλεια και γίνει περισσότερο αστεία και στις ταινίες της.