Ξέγνοιαστες στιγμές, βουτιές στη θάλασσα, ένα ελαφρύ μαύρισμα, ο ήχος από τα τζιτζίκια και το κοκτέιλ μας  στο μικρό τραπεζάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας. Αυτή είναι μια γνωστή καλοκαιρινή εικόνα από τις διακοπές μας. Α, ναι, ξεχάσαμε και το βιβλίο στα πόδια μας που στην πραγματικότητα δεν το διαβάζουμε αλλά το θέλουμε για την καθιερωμένη φωτογραφία στο Instagram. Η παραπάνω φωτογραφία, όμως, δεν είναι βγαλμένη από την καθημερινότητα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος επανεμφανίστηκε και δεν ξέρουμε αν αυτό είναι για καλό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν αυτός που παρουσίασε την πλήρη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας που το τελευταίο διάστημα είχε “χαθεί” από την επικαιρότητα, έδωσε έμφαση στις περιοχές  όπου υπάρχει έντονη αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ποιες είναι αυτές οι περιοχές; Η Αττική, η Κρήτη και το νότιο Αιγαίο. Η είδηση στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, είναι ότι βλέπουμε το πρόσωπό του μετά από καιρό στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα της χώρας.

Όπως υποστήριξε ο Σωτήρης Τσιόδρας, παρατηρείται αυξητική τάση στις νεότερες ηλικίες, δηλαδή στα άτομα που αποφάσισαν επιτέλους να βγουν από το σπίτι τους και να κάνουν τις διακοπές τους σαν άνθρωποι. Άλλωστε, όπως είπε Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι χώροι χώροι διασκέδασης και οι συναθροίσεις είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε αυτό που περιμέναμε να ακούσουμε: «Το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι ένα: εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα». Τι κρατάμε από όλο αυτό; Την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα…