Η τεχνολογική εξέλιξη δεν αφήνει ασυγκίνητους ούτε τους δαίμονες καθώς όπως υποστηρίζει ιερέας, προσεγγίζουν τα θύματά τους μέσω μηνυμάτων. Να ξεκαθαρίσουμε ότι εννοούμε τους πραγματικούς δαίμονες και όχι τις πρώην σχέσεις μας. Πριν φτάσουμε στο σημείο αυτό, όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σφίξτε τον σταυρό στην παλάμη σας γιατί ίσως σας χρειαστεί.

Ο Στέφεν Ροσέτι, χρόνια στο χώρο των εξορκισμών, έχει δει και ακούσει τα πάντα. Όπως λέει, έχει δει τα καταγάλανα μάτια ενός κυρίου να αλλάζουν χρώμα και να γίνονται κίτρινα, όπως ακριβώς είναι του φιδιού. Ελπίζουμε να μην τρώτε μήλο τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο. Συνεχίζουμε. Ο ιερέας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, ποδοσφαιριστής, ψυχολόγος κατάλαβε αμέσως περί τίνος πρόκειται. Ο άντρας που είχε μπροστά του είχε κυριευτεί από κάποιο δαιμόνιο του Κάτω Κόσμου.

Το να τα βάζει με δαίμονες είναι η δουλειά του. Αυτός και το crew του κάνουν περίπου 20 εξορκισμούς την εβδομάδα, ελευθερώνοντας ανθρώπους και σπίτια από το Κακό. Μην γελάτε, η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα. Όπως υποστηρίζει, την τελευταία δεκαετία οι εξορκισμοί έχουν αυξηθεί και αυτό γιατί η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια ηθική κρίση. Για όλα αυτά μπορείτε να διαβάσετε στο νέο του βιβλίο, Diary of an American Exorcist. Demons, Possession, and the Modern-Day Battle Against Ancient Evil. Αυτά δεν τα γράφουμε για να προμοτάρουμε το βιβλίο αλλά αν θέλει, δεν θα πούμε όχι. Θα κάνουμε τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια.

Τα όσα έχουμε δει στον Εξορκιστή και Το Κάλεσμα, δεν είναι ακριβώς πραγματικά αφού ποτέ του δεν έχει δει κάποιον άνθρωπο να γυρίζει το κεφάλι του όπως τις ταινίες. «Όχι, όχι», του απαντούσαν οι δαίμονες όταν απαιτούσε από αυτούς να εξαφανιστούν ενώ όταν ράντισε με αγιασμό μία κοπέλα εκείνη άρχισε τις συσπάσεις. 

Πάμε τώρα στο σημαντικό κομμάτι της είδησης. Ο καθολικός ιερέας δέχεται μηνύματα στο κινητό από δαίμονες και υποστηρίζει ότι δεν είναι ο μόνος ιερέας που δέχεται μηνύματα από πονηρά πνεύματα. «Από παλιά έρχονταν σε επαφή μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών. Τηλεοράσεις και φώτα που αναβοσβήνουν. Τώρα ασχολούνται με τα κινητά». Γι’ αυτό, φίλες και φίλοι που έχετε επιλέξει τον ίσιο δρόμο, μην το ανοίξετε αν δείτε ένα ύποπτο dm στο Instagram. Δεν είναι ιός, είναι δαίμονας.