Το «φίλε, μιλάμε για τρελό hangover» και «δεν πίνω ξανά» είναι ίσως η πιο γνωστές φράσεις που θα ακούσει κανείς το καλοκαίρι μετά το «έχει τρομερή ζέστη». Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Τους θερινούς μήνες έχουμε την τάση να αφήνουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους και κάποιες φορές, αναπόφευκτα, χάνουμε τον έλεγχο. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, δεν είμαστε εμείς οι κύριοι υπεύθυνοι καθώς δεν φταίμε που μας «πίνει» το ποτό μας αντί να το πιούμε εμείς.

Τα ποτά «μπόμπες», δυστυχώς, είναι πολλά και λόγω της μεγάλης ζήτησης που δημιουργείται το καλοκαίρι, ο αριθμός τους μεγαλώνει. Μιλάμε για προϊόντα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία αλλά για πολλούς, σημασία έχει να γεμίζει η τσέπη τους.

via GIPHY

Φτάνουμε στο σήμερα. Μεγάλη ποσότητα νοθευμένου και λαθραίου αλκοόλ κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων ή αλλιώς ΑΑΔΕ. Όπως μεταφέρουν οι αρχές, κατάφεραν ένα «σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα νοθείας και παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών», αυτών που ίσως θα έπινες στο κλαμπ που κατά τα άλλα φημίζεται για την ποιότητά του.

Η επιχείρηση αυτή έχει την κωδική ονομασία «Καθαρά Ποτά» αν και θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί και σε «Δεν Θέλω Να Ξυπνάω Άλλο Κουνουπίδι». Η ΑΑΔΕ εντόπισε μέσα σε 48 ώρες 54 τόνους από «μπόμπες» και ίσως το καλοκαίρι μας έγινε ήδη λίγο καλύτερο. Σε αυτό το σημείο ίσως και να σε στεναχωρήσουμε. Κατασχέθηκαν επίσης σημαντικές ποσότητες λαθραίας μπίρας. Αφήστε τις μπίρες μας ήσυχες, έχουμε Euro.