Μια άκυρη Πέμπτη και σε ένα διαμέρισμα στα Εξάρχεια προσπαθούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση περί διακοπών. Και ξέρεις τι γίνεται με τις σοβαρές συζητήσεις: Κάποιος κάθε φορά αρνείται να συνεργαστεί. Κάπως έτσι, στο “τι θα κάνουμε τελικά το καλοκαίρι” και στο “πότε δήλωσες εσύ άδειες”, πήραμε απάντηση “το καλοκαίρι μου αρέσει, κολυμπάω και γαμ@ω“. 

Παίρνει λίγο χρόνο, επαφή με άλλα άτομα, συζητήσεις και small talk σε μπαρ και κουζίνες γραφείων για να συνειδητοποιήσεις πως το “κολυμπάω και γαμ@ω” δεν ήταν ατάκα που σκέφτηκε ο αλλεργικός στις σοβαρές συζητήσεις φίλος σου, αλλά κάτι με virality. Ναι, ξαφνικά το λένε όλοι, γελούν συνωμοτικά ή έχουν poker face. Το θέμα είναι ότι το λένε, ξανά και ξανά και εσύ αρχίζεις να νιώθεις πως κάτι έχεις χάσει. Ξαφνικά, το “κολυμπάω και γαμ@ω γίνεται το inside joke μιας μεγάλης, πολύ μεγάλης, στο μέγεθος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, παρέας και εσύ είσαι εκτός. Είσαι αυτός που δεν ξέρει. Που δεν το πιάνει. Και δεν ρωτάς. Δεν τολμάς να ρωτήσεις, γιατί η μεγαλύτερη αποτυχία για ένα πλάσμα στην κοινωνία του 2021 είναι να μην ξέρει “τι είναι αυτό που λέτε όλοι”. 

Πόσες φορές έχουμε καταλήξει να λέμε πως η ευλογία των social media είναι τελικά κατάρα. Όλες εκείνες τις φορές που διαβάσαμε ιντερνετική σλανγκ σε τίτλους μέσων. Όλες εκείνες τις φορές που διαβάσαμε κανονικά ρεπορτάζ για viral βίντεο που αναρωτιόμαστε “ποιος στο διάολο πέρασε χρόνο για να δει αυτό το πράγμα;”. Αυτή τη φορά, αξίζει να γραφτεί ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έσπευσαν να γράψουν για τον τύπο που τραγουδάει πως… του αρέσει το καλοκαίρι. Ναι, καταλάβαμε γιατί. Γιατί “κολυμπάει και γαμ@ει”. 

Από ό,τι φαίνεται, το προπανδημικό 2019, ο γιός του Νίκου Καρβέλα και της Αννίτας Πάνια, ο 13χρονος Ανδρέας, αποφάσισε να κάνει τους λόγους που μπορεί κανείς να αγαπάει το καλοκαίρι, τραγούδι. Ο Ανδρέας Καρβέλας, λοιπόν, σε παιδί της γενιάς του, αποφάσισε να κράξει σχολείο, καθηγητές και μαθητικές καταπιέσεις, σε ένα κομμάτι του οποίου το ρεφρέν, μπορεί απο το να αποτελέσει την τέλεια απάντηση σε όποια ερώτηση δεν σου αρέσει, πχ. – Τα πήρες τα κιλάκια σου στην καραντίνα, – Να σου πω κάτι; Το καλοκαίρι μου αρέσει, κολυμπάω και γαμ@ω- μέχρι επαναλαμβανόμενη φράση, από εκείνες που σου κολλάνε στο μυαλό και δεν ξέρεις πως να σταματήσεις αυτόν τον επαναλαμβανόμενο φαύλο κύκλο “κολυμπάω και γαμ@ω “κολυμπάω και γαμ@ω “κολυμπάω και γαμ@ω”. 

Το κομμάτι υπάρχει στο Youtube τρία χρόνια σχεδόν, αλλά η Gen Z του έδωσε το virality που του στερούσε το σύμπαν τόσο καιρό, μέσα από το TikTok. Για τα πρακτικά, να πούμε πως το γεγονός ότι τελικά το “κολυμπάω και γαμ@ω” είναι Dubstep είναι κάπως πιο απρόσμενο από το ότι το τραγουδάει ο γιός του Νίκου Καρβέλα. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.