Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία της πίσω. Ο πατέρας της, Τζέιμς Σπίαρς, θα συνεχίσει να ελέγχει την περιουσία της κόρης του. Σε άλλα νέα, όσα κατέθεσε η ίδια η Μπρίτνεϊ εις βάρος του και επιβεβαίωσαν όσα φοβόμασταν τόσο καιρό, δεν έγιναν δεκτά. 

Η Μπρίτνεϊ εδώ και 13 χρόνια έχει στερηθεί τη δυνατότητα να διαχειρίζεται μόνη της την περιουσία της, ενώ ακόμα δεν μπορεί να αφαιρέσει το σπιράλ της ώστε να μπορεί να αποκτήσει παιδιά με τον σύντροφό της. Όλα αυτά τα κατέθεσε η ίδια σε μια χειμαρρώδη ομιλία στο δικαστήριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το US Today, έγγραφα που κατέθεσε ο δικηγόρος της Σπίαρς, Σάμιουελ Ίνγκαν, την περασμένη Τετάρτη, αναφέρουν ότι η δικαστής Μπρέντα Τζ.Πένι απέρριψε το αίτημ να μην είναι αποκλειστικός κηδεμόνας ο πατέρας της Μπρίτνεϊ. Ο βασικός στόχος των εγγράφων που κατατέθηκαν, από ό,τι λέει το site, είναι να εγκριθεί το Bessemer Trust Company ως “κηδεμόνας” της Μπρίτνεϊ. 

«Το αίτημα να ανασταλεί άμεσα η ιδιότητα (του “conservator”) του Τζέιμς Π. Σπίαρς μετά τον διορισμό της Bessemer Trust Company της Καλιφόρνια ως “sole conservator” της περιουσιας της απορρίπτεται μετ’ επιφυλάξεως παντός δικαιώματος» αναφέρουν τα έγγραφα. Ο Τζέιμς Σπίαρς και το Bessemer Trust έχουν τον έλεγχο της περιουσίας της Μπρίτνεϊ, ενώ η επαγγελματίας conservator (“κηδεμόνας”) Τζόντι Μοντγκόμερι, διαχειρίζεται και άλλες πτυχές της προσωπικής ζωής της Μπρίτνεϊ. Σε άλλα νέα, όπως είπαμε, δεν είναι μόνο τα χρήματά της που δεν μπορεί να διαχειριστεί όπως επιθυμεί. 

https://twitter.com/hashtag/FreeBritney?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι του Τζέιμς Σπίαρς δήλωσαν στο δικαστήριο πως ο εντολέας τους είναι ανήσυχος σε ό,τι αφορά το αίτημα του δικηγόρου της Μπρίτνεϊ για “μονιμοποίηση” του ρόλου της Μοντγκόμερι, καθώς η κόρη του δήλωσε ξεκάθαρα στις 13 Ιουνίου πως θέλει να δοθεί τέλος στο καθεστώς κηδεμονίας της και να μπορεί να αποφασίζει για την προσωπική της ζωή. 

Να υπενθυμίσουμε, πως μετά από μεγάλο διάστημα ανησυχίας για το κατά πόσο η Μπρίτνεϊ είναι ευτυχισμένη, ανησυχία που δημιουργήθηκε λόγω των αναρτήσεών της στα social media, η ίδια έκανε κάποιες σημαντικές αποκαλύψεις στο δικαστήριο. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν της επιτρέπεται να αφαιρέσει το σπιράλ της ώστε να κάνει παιδιά, ότι έχει εξαναγκαστεί να δουλέψει, ότι της έχουν χορηγηθεί ψυχοφάρμακα παρά τη θέλησή της και πως γενικότερα τα δικαιώματά της έχουν παραβιαστεί με διάφορους τρόπους. 

Για τον πατέρα της ανέφερε πως «του άρεσε 100.000% να έχει τον έλεγχο να προκαλεί πόνο στην ίδια του την κόρη». «Ο μπαμπάς μου και όσοι άλλοι έπαιξαν καίριο ρόλο στην επιτροπεία μου θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή. Τους έχει δοθεί υπερβολικά πολύς έλεγχος» σημείωσε η Μπρίτνεϊ. Μάλιστα μίλησε επικριτικά και για τη μητέρα της, λέγοντας ότι εν μέσω της πανδημίας «πήγαινε για σπα»: «Εγώ όμως όχι μόνο δεν πήγα για σπα αλλά δεν έφτιαξα ούτε τα νύχια μου για έναν ολόκληρο χρόνο. Η μαμά μου με βλέπει όπως ο μπαμπάς μου», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπονοώντας ότι και εκείνη την εκμεταλλεύεται.

Εξήγησε ότι όταν πριν τρία χρόνια βρισκόταν σε ψυχιατρική κλινική και διαβεβαίωνε τους φαν της και τον κόσμο ότι είναι καλά και ευτυχισμένη έλεγε ψέμματα. «Όταν πήγα εκεί μου στέρησαν τα πάντα. Με παρακολουθούσαν ενώ άλλαζα ρούχα, γυμνή κάθε μέρα. Καθόμουν σε μια καρέκλα 10 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα».