Στην Ελλάδα μας, τη χώρα αυτή που είναι για εραστές, για χαλαρούς, για φαν τύπους, ένας πίνακας Πικάσο, αντιμετωπίστηκε σαν δίσκος για τη φραπεδιά. Το λες και remake του Mr Bean αυτό που έγινε με τον πίνακα, για να είμαστε ειλικρινείς. Στο μεταξύ, το βίντεο με τον πίνακα να πέφτει κάτω και τον αστυνομικό να τον σηκώνει και να τον ξαναβάζει στη θέση του σαν καρπούζι που έπεσε και τον ανάγκασε να σκύψει πανάθεμά το, το έχουμε δει πάνω από δέκα φορές. 

Η αλήθεια είναι πως και πέρα από την πτώση του πίνακα, όλα πήγαν λάθος. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν φορούσε γάντια, δεν υπήρχε φροντίδα για τον κατάλληλο φωτισμό, για να μην υποστεί καμία ζημιά το έργο, δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό κάλυμμα. 

Μέσα σε όλα τα τρολοtweets που γέμισαν το Twitter με αφορμή αυτή την όχι και τόσο σουρεάλ για τα ελληνικά δεδομένα σκηνή, το καλύτερο τρολάρισμα που στην τελική είναι και χρήσιμο, το έκανε η ΙΚΕΑ.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η εταιρία που έχει σώσει τα σπίτια μας, προμοτάρει ένα ράφι στήριξης κορνίζας, με λεζάντα “Ιδέες δίνουμε” και τα hashtags #picasso και #oops μέσα στο εικαστικό. Στο μεταξύ, για να τα λέμε και όλα, ένα στήριγμα το έλεγες και απαραίτητο για να το γλιτώσουμε το ρεζιλίκι. 

Αγαπημένη ελληνική αστυνομία, ένα MALERAS την επόμενη φορά.