Στην Τουρκία οι βία κατά των γυναικών και οι γυναικοκτονίες, έχουν γίνει καθημερινότητα. Οι αριθμοί δεν είναι αισιόδοξοι. Στο pontiki.gr, αναφέρεται η πληροφορία πως τα δελτία ειδήσεψν κάθε μέρα έχουν κάποια είδηση για κάποια γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, ή ότι ο σύζυγός της τη χτύπησε στη μέση του δρόμου. Δεν είναι ψέμα πως στην Τουρκία η βία κατά των γυναικών είναι καθημερινότητα και πως η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποχωρήσει από τη συνθήκη της Κωνσταντινούπολης θα εντείνει αυτόν τον εφιάλτη. 

Η Hurriyet δημοσίευσε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας καφετέριας στη Μανίσα, στο οποίο φαίνεται ένας άντρας να χτυπά βίαια την πρώην σύζυγό του, δίπλα στο τεσσάρων μηνών παιδί τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 34χρονος άνδρας είχε βγει για να συζητήσει με την πρώην σύζυγό του. Σε κάποιο σημείο, φαίνεται να σηκώνεται, να πηγαίνει προς το μέρος της και να τη χτυπάει βίαια στο πρόσωπο με ένα ποτήρι. Μάλιστα, φαίνεται να σπάει το ποτήρι στο κεφάλι της και να συνεχίζει να τη χτυπά με δύναμη στα πλευρά

https://twitter.com/Hurriyet/status/1409788729137324032?ref_src=twsrc%5Etfw

Ωστόσο, ακόμα μια φορά, φαίνεται πως η δύναμη μιας γυναίκας είμαστε οι υπόλοιπες γυναίκες. Στο βίντεο, θα δείτε, παρευρισκόμενες στην καφετέρια να σηκώνονται και να προστεύουν τη γυναίκα που αιμορραγούσε στο κεφάλι από τα χτυπήματα, να ορμούν στον άντρα, ο οποίος δεν δίστασε να χτυπήσει και εκείνες, και εν τέλει να τον αναγκάζουν να το βάλει στα πόδια. 

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία έφτασε στο σημείο και ο δράστης συλλήφθηκε. Το πρώτο του όμως μάθημα, ο νταής, το πήρε από τις γυναίκες, που μας έκαναν κάτι παραπάνω από υπερήφανες.