Το καλύτερο remake του Mr.Bean έκανε η ελληνική αστυνομία με τον πίνακα Πικάσο

Άλλος ένας αλλοδαπός που θέλει να εκθέσει την Αστυνομία μας.

Το καλύτερο remake του Mr.Bean έκανε η ελληνική αστυνομία με τον πίνακα Πικάσο

Άλλος ένας αλλοδαπός που θέλει να εκθέσει την Αστυνομία μας.


Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε λάθος όταν σε λένε Μιχάλη Χρυσοχοΐδης κι αποφασίζεις να στήσεις επικοινωνιακό σόου με τη συναδέλφισσα Υπουργό Λίνα Μενδώνη. Ωστόσο αυτό που συνέβη ξεπέρασε κάθε φαντασία. Τους έπεσε ο Πικάσο κι ο υπάλληλος αποφάσισε με γυμνά χέρια, λες κι ήταν πίνακας IKEA να τον σηκώσει και να τον βάλει στη θέση του. Τι να πει κανείς, 29 συντηρητές τέχνης σκίζουν τα πτυχία τους και οι curators από το Ψυχικό και τη Φιλοθέη μέχρι τα Κάτω Πετράλωνα ετοιμάζουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Σε όλα τα πλάνα που δείχνει τους αστυνομικούς να πιάνουν τους πίνακες, είναι αξιοσημείωτο ότι κανείς τους δεν φοράει γάντια, δεν υπάρχει φροντίδα για τον κατάλληλο φωτισμό των χώρων όπου βρίσκονται οι πίνακες και δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο κάδρο ή προστατευτικό κάλυμμα. Τα δύο έργα τέχνης φωτογραφήθηκαν ουκ ολίγες φορές και μάλιστα με φλας, του οποίου η χρήση απαγορεύεται στα περισσότερα μουσεία.

Τα social media βρήκαν το θέμα της ημέρας σχετικά με την απίστευτη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στο "Γυναικείο κεφάλι" του Πάμπλο Πικάσο, τον πίνακα που δώρισε στους Έλληνες για να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής.

Πολλοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν την προχειρότητα με την οποία μεταχειρίστηκαν οι αστυνομικοί ένα έργο παγκόσμιας κληρονομιάς και ανεκτίμητης αξίας.

Βρέθηκε άθικτος σ’ ένα ρέμα ύστερα από εννέα χρόνια και λίγο έλλειψε να υποστεί ζημιά από την πρώτη ημέρα της «ελευθερίας» του. Σε μια ρεματιά, στο δάσος του Κουβαρά, σε ένα δύσβατο τοπίο, βρισκόταν τους τελευταίους μήνες ένας πολιτιστικός θησαυρός.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανάκτηση των δύο έργων του Πάμπλο Πικάσο και του Πιέτ Μοντριάν, οι δύο πίνακες στηρίχθηκαν (με πάρα πολύ μεγάλη προχειρότητα και απροσεξία) πάνω σε έναν πάγκο, προκειμένου να τραβηχτούν οι σχετικές φωτογραφίες.

Να σημειωθεί ότι δεν ήταν δύο αλλά τρία τα έργα τέχνης που είχαν κλαπεί. Εκτός από τους δύο πίνακες, ήταν και ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης του Ιταλού Γουλιέλμο Κάτσια. Εξαιτίας, όμως, της βιασύνης και της κακομεταχείρισης του κλέπτη, το σχέδιο αυτό καταστράφηκε και ο δράστης το πέταξε σε μια τουαλέτα.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα