Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε λάθος όταν σε λένε Μιχάλη Χρυσοχοΐδης κι αποφασίζεις να στήσεις επικοινωνιακό σόου με τη συναδέλφισσα Υπουργό Λίνα Μενδώνη. Ωστόσο αυτό που συνέβη ξεπέρασε κάθε φαντασία. Τους έπεσε ο Πικάσο κι ο υπάλληλος αποφάσισε με γυμνά χέρια, λες κι ήταν πίνακας IKEA να τον σηκώσει και να τον βάλει στη θέση του. Τι να πει κανείς, 29 συντηρητές τέχνης σκίζουν τα πτυχία τους και οι curators από το Ψυχικό και τη Φιλοθέη μέχρι τα Κάτω Πετράλωνα ετοιμάζουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

https://twitter.com/Diaprysios_/status/1409964600859271168?ref_src=twsrc%5Etfw

Σε όλα τα πλάνα που δείχνει τους αστυνομικούς να πιάνουν τους πίνακες, είναι αξιοσημείωτο ότι κανείς τους δεν φοράει γάντια, δεν υπάρχει φροντίδα για τον κατάλληλο φωτισμό των χώρων όπου βρίσκονται οι πίνακες και δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο κάδρο ή προστατευτικό κάλυμμα. Τα δύο έργα τέχνης φωτογραφήθηκαν ουκ ολίγες φορές και μάλιστα με φλας, του οποίου η χρήση απαγορεύεται στα περισσότερα μουσεία.

https://t.co/FFEtw4SxXq

Τα social media βρήκαν το θέμα της ημέρας σχετικά με την απίστευτη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στο “Γυναικείο κεφάλι” του Πάμπλο Πικάσο, τον πίνακα που δώρισε στους Έλληνες για να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής.

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BF?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πολλοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν την προχειρότητα με την οποία μεταχειρίστηκαν οι αστυνομικοί ένα έργο παγκόσμιας κληρονομιάς και ανεκτίμητης αξίας.

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%83%CE%BF?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Βρέθηκε άθικτος σ’ ένα ρέμα ύστερα από εννέα χρόνια και λίγο έλλειψε να υποστεί ζημιά από την πρώτη ημέρα της «ελευθερίας» του. Σε μια ρεματιά, στο δάσος του Κουβαρά, σε ένα δύσβατο τοπίο, βρισκόταν τους τελευταίους μήνες ένας πολιτιστικός θησαυρός.

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BF?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανάκτηση των δύο έργων του Πάμπλο Πικάσο και του Πιέτ Μοντριάν, οι δύο πίνακες στηρίχθηκαν (με πάρα πολύ μεγάλη προχειρότητα και απροσεξία) πάνω σε έναν πάγκο, προκειμένου να τραβηχτούν οι σχετικές φωτογραφίες.

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BF?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Να σημειωθεί ότι δεν ήταν δύο αλλά τρία τα έργα τέχνης που είχαν κλαπεί. Εκτός από τους δύο πίνακες, ήταν και ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης του Ιταλού Γουλιέλμο Κάτσια. Εξαιτίας, όμως, της βιασύνης και της κακομεταχείρισης του κλέπτη, το σχέδιο αυτό καταστράφηκε και ο δράστης το πέταξε σε μια τουαλέτα.