Σε έντονους τόνους κυμάνθηκε ο διάλογος του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με τους επιχειρηματίες εστίασης στον τηλεοπτικό αέρα του Open. Στο μεταξύ, στην αρχή, ο ίδιος, έκανε ένα άτυπο παράπονο για τον κακό λόγο για τον οποίο τρεντάρει από χθες στο Twitter. Ναι, ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους δεν πήγε και πολύ καλά. Στην εκπομπή, κλήθηκε να συζητήσει για τα 150 ευρώ που δίνονται για να “δελεάσουν” τους νέους να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, καθώς και για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων για μαγαζιά για εμβολιασμένους και μη. 

Συγκεκριμένα, όντας καλεσμένος στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδας”, ο κ.Γεωργιάδης δυσανασχέτησε με τη “γκρίνια”, όπως τη χαρακτήρισε, που ακολουθεί το κάθε μέτρο της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ τόνισε πως τις διακρίσεις δεν τις κάνει η κυβέρνηση αλλά ο ίδιος ο κορωνοϊός. “Ο εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο. Η πολιτεία ρυθμίζει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κανονικότητας. Να μην υπήρχε καμία διάκριση, ούτε ιός, ούτε πόλεμος”, ανέφερε. 

Σε ζωντανή σύνδεση βρέθηκαν και επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι, όπως είναι λογικό, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός. Η απάντηση που έλαβαν; Τυπικό δείγμα απειλητικής προτροπής, τυπικό στυλ Άδωνι δηλαδή. “Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια δεν υπάρχουν λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζειςσε μας να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα”, είπε. Γιατί αυτό το “και χάρη σας κάνουμε” είναι ό,τι πρέπει για να διαχειριστείς τους εκπροσώπους ενός κλάδου που έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ από την αρχή της πανδημίας. Τι; Όχι;

Ο υπουργός συνέχισε τονίζοντας πως “έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά ή θέλετε να σας το πω πιο απλά”. 

Και τώρα; Πίσω στις κουζίνες σας;